Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul’da ‘korona krizi’ üzerine değerlendirme yaparken, “Krizden çıkışın yolu İslamî finanstır” diye konuştu.

Erdoğan, “Finans sektöründe başlayan her kriz, hızla reel sektörü de etkileyerek adeta bir işsizler ordusu oluşturmaktadır” ifadelerini kullandı.

“BİZ DÜNYANIN KAVŞAĞINDAYIZ”

Türkiye’nin ve İstanbul’un son yıllarda özellikle yaşanan ekonomik şokları başarıyla atlatarak geniş kitlelerin dikkatini çektiğini anlatan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Kıtaların, kültürlerin kavşağında yer alan İstanbul’u, İslamî finans ve ekonominin de merkezi yapmayı hedefliyoruz”açıklamasında bulundu.

“GÜÇLENEREK ÇIKACAĞIZ”

“Her ne kadar bu salgın öncelikle sağlıkla ilgili olsa da sonuçları itibarıyla hayatımızın hemen her alanını etkilemektedir” diyen Erdoğan, “Vatandaşlarımıza yönelik ekonomik destek paketleri hazırladık. İstihdam rakamlarında olumlu ivme yakaladık. Salgın sürecinden güçlenerek çıkacağız” dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ‘korona krizi’ üzerine değerlendirme yaparken; “Krizden çıkışın anahtarı İslamî finanstır” dedi. Erdoğan, yaşanan krizlerin sonunda işsizliği tetiklediğini belirterek “Finans sektöründe başlayan her kriz hızla reel sektörü de etkileyerek işsizler ordusu oluşturmaktadır. İnsani ve ahlaki yanıyla İslam finansı krizden çıkışın anahtarıdır” diye konuştu.

Türkiye’nin ve İstanbul’un son yıllarda özellikle yaşanan ekonomik şokları başarıyla atlatarak geniş kitlelerin dikkatini çektiğini anlatan Erdoğan, “Kıtaların ve kültürlerin kavşağında yer alan İstanbul’u İslamî finans ve ekonominin de merkezi yapmayı hedefliyoruz” açıklamasında bulundu.

Korona salgını günlerinde birçok imkânın tek başına yeterli olmadığını gördüklerini anlatan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, yeni dünya için daha adil bir düzen, kaynakların eşit dağıtıldığı bir sistem getirilmesini diledi.

“İNSANI YAŞATTIK”

Erdoğan, bazı ülkelerdeki bakımevlerinde, hastanelerde, sistemlerde çıkan sorunların imkânların her zaman yeterli olmadığını gösterdiğini belirterek, “Maske dahi temin etmekte zorlananlar oldu. Güçlüye, ekonomik bakımdan yeterli güce sahiplere kriz durumlarında ‘ayrıcalıklı’ sayılıp olmayanların da kendi kaderlerine terk edildiğini gördük. Dünyanın birçok ülkesinde sistem, güçlüyü korurken; gelir durumu ne olursa olsun hiçbir insanımızı sahipsiz bırakmadık” değerlendirmesinde bulundu.

Editör: TE Bilisim