Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Afrika turu kapsamında gittiği Senegal’de mevkidaşı Macky Sall ile ortak basın toplantısı düzenledi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açıklamalarından satır başları:

“7 ANLAŞMA İMZALADIK”

“Değerli kardeşim Macky Sally’e şahsıma ve heyetime gösterdikleri nezaket için teşekkür ediyorum. Ziyaretimizde 7 anlaşmanın imzalanmasıyla dolu dolu bir günü geride bıraktık.

HEDEF 1 MİLYAR DOLARLIK TİCARET HACMİ

400 milyon dolarlık ticaret hacmi hedefine hamdolsun aynı yıl içinde ulaştık. Bu yılki hedefimiz 1 milyar dolarlık hacme ulaşmaktır. İş adamlarımız Senegal’de daha fazla fırsatı değerlendirmeye hazırdır.

Türkiye’nin potansiyelini Senegal’de tanımak ne kadar önemliyse Senegal’in potansiyelini Türkiye’de tanıtmak da o derece önemlidir.

Senegal Türkiye’nin FETÖ ile mücadelesini en iyi anlayan ülkelerden biridir.

TRUMP’LA GÖRÜŞME

Sayın Donald Trump ile dün akşam yaptığımız görüşme, sayın Trump’ın nezaket telefonuydu. Libya ve İdlib’i konuşma fırsatı bulduk. Tabii Libya’da bugünden yarına bu iş çözülür dersek yanlış olur. Yine Hafter geleceğini söylediği yere, Tunus’a gitmedi. Ateşkes görüşmeleri sırasında Moskova’dan kaçtı. Berlin’deki toplantıda otel odasına saklandı. İşi çözmek gibi bir niyeti yok. Tabii Wagner var arkasında, onun arkasında kimlerin olduğu belli. Bunlar lejyonerler. Onların sağladığı silah, maddi destek ve paralı askerler var. Hafter’in kendisi de paralı bir asker.

HAFTER KADDAFİ’YE DE İHANET ETTİ

Hafter bir lejyonerdir, maaşlı bir askerdir. Bu kişi döneminde Kaddafi’ye de ihanet etmiş ve Amerika’ya sığınmış ve orada yıllarca yaşamıştır. Şimdi ise Abu Dabi yönetimi ve Mısır aynı desteği vermektedir.  Serraj ise Birleşmiş Milletler tarafından tanınmaktadır. Hafter’in ulaslararası camiada resmi bir kimliği ve kişiliği yok.

İDLİB KONUSU

Sınırlarımıza doğru bir hareketlenme söz konusu, tedbirlerimizi alıyoruz. Göc eden İdibliler için Briket barınaklar yapılacak.

Bu bir son dakika haberi.

Ayrıntılar Güncellenecek…

Editör: TE Bilisim