Diriliş Postası Muhabiri Durim Abazi/İstanbul

Kosova’da Kameica Belediyesi Başkanı Qendron Kastrati, koronavirüe yaklanan kişi sayısı hakkında bilgi verirken, 5 aylık bir çocuğa da bulaştığı belirtti. Başkan Kastrati, ilk kişinin Kovid-19 ile enfekte olduğunu anlayana kadar 12 gün boyunca diğer insanlarla temas halinde olduğu için yeni vakaların beklendiğini söyledi.

Kosova’da, Kovid-19 ile enfekte olan toplam insan sayısı 125’e ulaştı, 10’u tedavi edildi, biri öldü.

Dünya Sağlık Örgütü İcra Direktörü Michael Ryan, Kosova devletini Kovid-19 salgınının kontrolünden çıkması durumunda başa çıkmaya en kısa sürede hazır olmaya çağırdı. Ryan, Kosova’da sağlık sistemin iyi olmadığını ancak işini iyi yapabilen insanların olduğunu vurguladı.

ARNAVUTLUK’TA 76 KİŞİ İYİLEŞTİ

Arnavutluk Sağlık Bakanlığı, son 24 saat içinde ülkede 18 yeni vakanın doğrulandığını açıkladı. Toplam hasta sayısı ise 277’ye çıkığı belirtildi. Koronavirüs’ten iyileşen kişi sayısı 76’ya ulaştı.

Arnavutluk Parlamentosu milletvekillerinin maaşlarını üç aylık bir süre için yarıya indirmeye karar verdi. Parlamentonun açıklamasına göre, karar, koronavirüse karşı alınan önlemlerinden ve etkilenen vatandaşlar ve işletmelerle dayanışma içinde olmak amacıyla alındı. Arnavutluk’ta okulun takrar başlaması süresiz olarak ertelendi.

SIRBİSTAN’DA VAKA SAYISI BİN 60’A ULAŞTI

Diğer yandan, Belgrad Enfeksiyon Hastalıkları Kliniği Müdürü, Dr. Goran Stevanovic Sırbistan’ın en kötü günü olduğunu söyledi. Sırp medyasına göre, yedi ölümünün daha kaydedildiğini ve 115 yeni vaka açıklandı. Toplam ölü sayısı 28’e ulaşırken, 1.060 yeni vaka daha kaydedildi.

Hırvatistan’daki vaka sayısı 963, can kaybı ise 6 olarak açıklanırken, yapılan hükümet toplantısında, nisan ayında uygulanacak önlemler ve işletmelere yönelik ekonomik destek paketi değerlendirildi.

Editör: TE Bilisim