Diriliş Postası Muhâbiri Batuhan Gülşah / Atina

Barış Pınarı Harekâtı sonrası terör koridoru riskinin ortadan kaldırılması, Avrupa ülkelerinde yaşayan terör örgütü PKK/YPG destekçilerinin büyük öfkesine neden oldu.

Almanya, Fransa, İtalya, İsveç gibi ülkelerde vatandaşlarımıza yetkililerin gözü önünde saldırılar gerçekleştirildi ancak Norveç’te son yaşananlar, PKK’lıların Avrupa’daki Türkler’e sistematik bir linç programı uyguladığını ve Avrupa ülkelerinin buna göz yumduğunun ispatı oldu.

Bebekli aileye saldırı

Norveç Türk Dernekleri Federasyonu, bağlı dernekler ve Türk sivil toplum kuruluşlarınca, Türkiye’nin Oslo Büyükelçiliği önünde Barış Pınarı Harekatı’na destek gösterisi düzenledi ve eylemin ardından terör örgütü PKK sempatizanları, gösteriden dönenlere saldırdı. İçinde 1 yaşında bebek bulunan arabaya yapılan linç girişimine Norveç polisi seyirci kaldı. Tüm bu yaşananlar karşısında Batı medyasının tutumu da aynı şekilde oldu.

“Arabasını üzerimize sürdü” iftirası

Norveç basını, PKK’lıların saldırdığı arabanın sürücüsü Bünyamin Kökyer’in aracı “protestocular”ın üzerine sürerek provokasyon girişiminde bulunduğunu, bunun üzerinde PKKlıların saldırısına uğradığını ima etti. NRK haber sitesi, Bünyamin Kökyer ile röportaj yaptı ancak konuşmasını tavırlı olarak verdi. Görüşü alınan PKK yetkililerine de “Arabasını bizim üzerimize sürdü” iddiası “teyit” ettirildi.

Açıkça hedef gösterildi

Yapılan haberler tamamen YPG/PKK perspektifiyle kaleme alındı. Ayrıca PKK sitelerinde 35 yaşındaki Kökyer’in fotoğrafları paylaşılarak hedef gösterildi, “Türk bayrağı taşıdığı için saldırdık” savunması yapıldı. Böylece 5 farklı Avrupa ülkesinde Türk vatandaşlarına yapılan saldırılar karşısında söz konusu ülkelerin medyası ya üç maymunu oynadı ya da PKK gözünden olayları ele aldı. Bu durum, Türkiye demokrasi ve insan hakları dersi vermeye kalkan Avrupa’nın ikiyüzlülüğünü bir kez daha kanıtlamış oldu, tarafsızlık ilkesinden ne kadar uzak olduklarını yine ortaya koydu.

Türkler’e saldırılar arttı

Türkiye’nin Oslo Büyükelçiliği önünde Barış Pınarı Harekatı’na destek için düzenlenen gösteriden dönenlere terör örgütü PKK sempatizanları tarafından yapılan saldırının görüntüleri ortaya çıktı. Görüntülere, PKK yandaşlarının, içinde küçük bir bebek ile ailesinin bulunduğu araca taş ve sopalarla saldırması yansıdı. Ailenin yaşadığı panik ve bebeğin ağlamasının duyulduğu görüntülerde, Norveç polisinin saldırganları engellemeye çalışması da yer aldı. Öte yandan yine Oslo’da gösteri yapan PKK yandaşları, bir kafede oturan Türklere saldırdı. Polisler saldırganlara biber gazıyla müdahale etti. Kafede büyük çapta hasar meydana geldi. Terör yandaşlarını dağıtmak için olay yerine atlı polisler sevk edildi. Oslo Emniyet Müdürlüğünden yapılan açıklamada, olaylar sonrası 7 kişinin gözaltına alındığı duyuruldu.
Editör: TE Bilisim