Gazeteci Uğur Dündar, Binali Yıldırım ile Ekrem İmamoğlu’nun 23 Haziran İstanbul Seçimleri öncesi canlı yayın buluşması için kendisini tercih etmesiyle ilgili Twitter’dan açıklama yapmış ve bu teklifi reddettiğini duyurmuştu.

“Her iki aday zarar görür” dedi!

Dündar, CHP’nin İstanbul Adayı Ekrem İmamoğlu ile AK Parti’nin İstanbul Adayı Binali Yıldırım’ın canlı yayın için kendisini tercih etmiş olmasından duyduğu memnuniyeti dile getirerek, “Moderatörlüğüm üzerinden her iki adaya ve demokrasimize zarar verebilecek bir takım hazırlıklar yapıldığını görüyor ve bu sebeple 50 yıldır ödünsüz bağlı kaldığım evrensel yayıncılık ilkeleri gereği moderatörlük yapmama yönünde aldığım kararı kamuoyuna saygıyla arz ediyorum” ifadelerini kullanmıştı

“Umarım ‘birilerinin’ baskısı etkili olmamıştır”

Dündar’ın bu açıklaması için AK Parti’nin İstanbul Adayı Binali Yıldırım’dan yine sosyal medya üzerinden değerlendirme geldi. Binali Yıldırım takipçileriyle paylaştığı mesajda “Uğur Bey’in kararına üzüldüm. ‘Adaylar ve demokrasi zarar görür’ diyor. Ne gibi bir zarar, anlamadım! O soracaktı, biz cevaplayacaktık. Umarım bu kararda “birilerinin” baskısı etkili olmamıştır.” dedi.

Editör: TE Bilisim