Ferhat Ersin / Diriliş Postası

Server Gençlik’in düzenlediği organizasyonlardan biri olan ve Diyanet İşleri Başkanlığı’nın da desteklediği “Haydi Çocuklar Camiye” projesi, Türkiye genelinde başarıyla uygulandı.

Proje ile henüz hayatlarının başlangıcında olan çocuklarımızın cami ve namazın en önemli görevimiz olduğunu öğrenmeleri, cemaatle namaz kılmanın zevkini ve kolaylığını tatmaları, Müslümanların birlik ve beraberlik şuurunu anlamaları ve hayatlarına aktarmaları hedefleniyor.

Yaş gruplarına göre A, B ve C kategorilerine ayrılan çocuklardan namazlara düzenli katılan ve belirlenen sureleri ezberleyenler içinden dereceye girenlere ise çok güzel hediyeler veriliyor.

Serhat şehrimiz Kars’ın şehitler diyarı ilçesi Sarıkamış’ta da işte “Asım’ın Nesli” dedirten bir grup çocuğumuz, düzenli olarak hem namazlara devam etti hem de yirmiden fazla sureyi ezberleme başarısı gösterdi.

Özellikle sabah namazı vaktinde -30’lara kadar düşen soğuk havaya rağmen namazlara düzenli devam eden çocuklarımız, geleceğe dair umutlarımızı artırdı.

Sarıkamış Merkez (Çarşı) Cami İmamı Yahya Bora Hoca ile yaptığımız görüşmede bize şunları söyledi:

Programa başlarken Sarıkamış’ta bu mevsimde havaların da soğuk olacağını düşünerek çocuklar programa katılsa da düzenli devam edemezler diye düşünmüştük. Özellikle sabah namazı vaktinde hava sıcaklığı -30’ları gördüğü için çocukların kalkıp abdest alıp on bir gün boyunca camiye gelmelerini pek olası görmemiştik. Ancak çocuklarımız, o kadar istikrarlı bir şekilde camiye geldiler ki kayıtlı öğrencilerimizden ikisi dışında hepsi on bir gün boyunca beş vakit namazını camide kıldı. Üstelik B kategorisinde olan öğrencilerimizin hepsi 16 sureyi, C kategorisindeki öğrencilerimizin hepsi ise 23 sureyi ezberleyip bize verdiler.

Çocuklarımızdaki bu azmi, imanı görünce aklımıza Mehmet Akif’in “Asım’ın Nesli” dediği gençlik geldi hemen. Mehmet Akif’in “Asım’ın nesli diyordum ya nesilmiş gerçek / İşte çiğnetmedi namusunu çiğnetmeyecek!” dediği gençlik tam da bu gençlik olmalı. Sarıkamış’ın bu keskin soğuğunda 6-13 yaşındaki çocuklarımız, on bir gün boyunca beş vakit namazını camide kılabiliyorsa bu milletten hiçbir zaman umudumuzu kesmeyiz. Bu projeyi düşünen, hayata geçiren uygulayan ve çocuklarını böyle bir programa dâhil eden herkesten Allah razı olsun.

Ferhat Ersin / Diriliş Postası

Editör: TE Bilisim