Türkiye’de misafir öğrencileri tek çatı altında toplayan en büyük sivil toplum kuruluşu olan UDEF’in 13. Uluslararası Öğrenci Buluşması Final Programı “Dünya ile Buluş” sloganıyla 7 Kasım’da canlı yayınla yapılacak.

Mavera Kongre ve Sanat Merkezinden canlı yayınla seyircinin karşısına çıkacak olan organizasyona; Türkiye’den, Malezya’ya Güney Kore’den ABD’ye, Kırgızistan’dan Filistin’e, Arnavutluk’tan Tanzanya’ya varıncaya kadar birçok ülkeden canlı bağlantılar gerçekleştirilecek.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın da Katılması Bekleniyor

203 ülkeden 200 bini aşkın uluslararası öğrenciye ev sahipliği yapan bu Uluslararası Öğrenci Buluşması Final programıyla, Türkiye’de okuyan binlerce uluslararası öğrenci kendi ülkelerinin kültürel renkleriyle bambaşka bir mozaik oluştururken “Dünya ile Buluş” vurgusunu yapıyor.

Kültürel şölenin final programı, tensipleri halinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın katılımı ile 7 Kasım Cumartesi günü Gaziantep’te gerçekleştirilecek.

60 ülkeden canlı bağlantı

13. Uluslararası Öğrenci Buluşmaları Final Programı, reklam filmi ile başlayacak. Ardından Kur’an-ı Kerim tilavetinin yapılacağı program, UDEF tanıtım filmi ve uluslararası öğrenci konuşması ile devam edecek. 68 dernek ve 25 temsilcilikten oluşan yurt içi bağlantılarının sonrasında UDEF Başkanı Dr. Mehmet Ali Bolat’ın konuşmasına yer verilecek.

Endonezya ve Arnavutluk Dans Ekibi’nin gösterileriyle hareketlenecek programda 60 ülkeden bağlantı gerçekleştirilecek. Program çekiliş, plaket, teşekkür, hediye takdimi ve fotoğraf çekimi ile son bulacak.

Editör: TE Bilisim