Malazgirt Zaferi’nin 949.yıl dönümü kutlamaları kapsamında etkinliklerin gerçekleşeceği alanda yerini alan Selçuklu Belediyesi kutlamalara hazır. Etkinliklere iştirak edecek olan Selçuklu Belediye Başkanı Ahmet Pekyatırmacı da oba alanında incelemelerde bulunarak Selçuklu Belediyesi çadırında yer alan “Belde-i Muhayyereden Kubbet-ül İslam’asergisini de yakından inceledi.

“BÜTÜN ÇABAMIZ KADİM MEDENİYET SELÇUKLU’NUN EMANETİNE LAYIK OLABİLMEK İÇİNDİR”

Malazgirt Zaferi’nin 949.yıldönümü programına katılmaktan duyduğu memnuniyeti ifade eden Selçuklu Belediye Başkanı Ahmet  Pekyatırmacı: “ Ahlatta Malazgirt Zaferinin 949. Yıldönümü Etkinlikleri kapsamında kurulmuş olan oba alanı içersinde Selçuklu Belediyesi olarak biz de oba çadırımızı oluşturduk,  yapılan organizasyonlarda  belediye olarak yerimizi aldık ve bugün oba çadırımızı ziyaret ettik.  Ahlat’ta oba alanı içerisinde çadırımızda da çini eserlerimizi sergiliyoruz. Buraya gelen misafirlerimiz burada Selçuklu Belediyesinin atölyesinde üretilmiş olan çini eserlerini görme imkanına sahip oluyorlar. Aynı zamanda Selçuklu Belediyesi olarak bu zamana kadar ürettiğimiz Selçuklunun bütün tarihini, kültürünü, mimarisini, yansıtan çok sayıda eserlerimiz var. Bunların da sergilenmesini burada oba çadırımızın içerisinde gerçekleştiriyoruz” dedi.

“CUMHURBAŞKANLIĞI KÜLLİYESİ’NE 23 KALICI ÇİNİ ESER HEDİYE ETTİK”

Malazgirt Zaferinin 949. Yıldönümü Etkinlikleri kapsamında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından Ahlat’ta Cumhurbaşkanlığı için özel olarak yapılmış olan Külliyenin açılışının gerçekleştirileceğini ifade eden Başkan Pekyatırmacı, “Cumhurbaşkanımız tarafından biz de Külliyenin açılışından önce Külliyede kalıcı olarak sergilenmek üzere 23 tane çini eserimizi Külliyeye hediye ettik. Aynı zamanda açılış sırasında hem Sayın Cumhurbaşkanımıza hem de Sayın Devlet Bahçeliye özel hediye takdimlerimiz olacak” dedi.

Başkan Pekyatırmacı sözleri, “Anadolu’nun kapıları Sultan Alparslan tarafından Malazgirt’te açıldıktan sonra Konya 200 yıl Selçukluya başkentlik yaptı. Konya’yı temsilen Selçuklu Belediyesi olarak burada bulunmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Biz ismini aldığımız Kadim Medeniyet Selçuklu’nun izlerini her tarafta mutlaka taşımaya gayret ediyoruz. Selçuklu Belediyesi olarak Selçuklu Medeniyetine olan borcumuzu ödemek için her zaman gayret ediyoruz. Burada çok ciddi bir organizasyon oluşturulmuş vaziyette, Okçular Vakfına Cumhurbaşkanlığımıza, Ahlat Belediyemize, Ahlat Kaymakamlığımıza burada oluşturulan organizasyon için özellikte teşekkür etmek istiyorum.” diyerek tamamladı.

Editör: TE Bilisim