BM 74. Genel Kurulu Görüşmeleri için New York’ta bulunan Pakistan Başbakanı İmran Han, düzenlediği basın toplantısında, Keşmir sorunu ve ülkesinin Hindistan ile yaşadığı gerginlik hakkında açıklamalarda bulundu.

Pakistan Başbakanı Han, AA muhabirinin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın kendisiyle yaptığı görüşmeye ilişkin sorusuna, “Cumhurbaşkanı Erdoğan’a BM konuşmasında Keşmir sorununa yer verdiği için çok teşekkür ediyorum. Erdoğan gelecek ay Pakistan’ı ziyaret edecek.” yanıtını verdi.

Pakistan’ın Türkiye ile çok iyi ilişkileri olduğunu ve ticari ilişkileri de artırmak istediklerini belirten Han, “Cumhurbaşkanı’na Keşmir sorunu konusundaki prensipli duruşundan dolayı müteşekkiriz.” dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Birleşmiş Milletler Genel Kurulu’nda yaptığı konuşmada İslam coğrafyalarının sorunlarına değinerek, Hindistan yönetiminin Keşmir’de gerçekleştirdiği faaliyetlere tepki göstermişti. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Güney Asya’nın istikrar ve refahının ‘Keşmir’ meselesinden ayrı düşünülemeyeceğini vurgulayarak, Keşmir’in abluka altında olduğunu dile getirmişti.

Editör: TE Bilisim