KYK burs ve kredisi almaya hak kazanan öğrenciler, 2019 Aralık ayı burs ücretlerinin ne zaman yatırılacağını merak ediyor. 2029 KYK burs ödeme tarihlerini merak eden öğrenciler sık sık internette konuyu sorgulatıyor. Bilindiği üzere KYK burs kredisi ödemeleri T.C. kimlik numarası sıralamasına göre gerçekleştiriliyor. Haberimizin içeriğinden KYK Aralık ayı burs ve kredi ödemesi ne zaman yapılacak? 2019 KYK burs paraları ne zaman yatırılacak? sorularının yanıtını öğrenebilirsiniz!..

KYK ARALIK AYI BURS VE KREDİ ÖDEMESİ NE ZAMAN YAPILACAK?

Burs alacak adayların yanıtını aradığı KYK Aralık ayı burs ve kredi paraları ne zaman yatacak? sorusu geçtiğimiz günlerde YURTKUR’un açıklaması ile netleşmişti. Bu bağlamda, ilk ödemeler 27 Kasım 2019 tarihi itibari ile başladı.

TC KİMLİK NUMARASINA GÖRE

2019-2020 KYK BURS ÖDEME TARİHLERİ

Kurumun resmi internet sayfası ve sosyal medya hesabı üzerinden yapılan açıklamalara göre, KYK burs ve kredi ödemeleri 27 Kasım’da başladı.

İşte, KYK burs ve kredileriyle ilgili yapılan açıklama:

KYK, burs ve kredi ödemelerini T.C kimlik numarasının son rakamına göre gerçekleştiriyor. Bu bilgiye göre,

T.C kimlik numarası 0 ile bitenler 27 Kasım

2 ile bitenler 28 Kasım,

4 ile bitenler 29 Kasım

6 ile bitenler 30 Kasım

8 ile bitenler ise 1 Aralık tarihinde 2 aylık burs ve kredilerini alabilecek.

ZAMLI KYK BURS VE KREDİ ÜCRETLERİ NE KADAR OLACAK?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan konuya ilişkin, “2020 Ocak ayı itibariyle lisans öğrencilerimizin öğrenim kredisi veya bursu bu rakamlar 500 liradan 550 liraya çıkıyor. Bu rakam biz hükümete geldiğimizde 45 liraydı. Yüksek lisansta 1100 lira, doktorada 1600 lira olarak uygulanacak.” açıklamasında bulunmuştu.

KYK borçları yapılandırılıyor! KYK borcu yapılandırma nasıl yapılır? KYK borç yapılandırması ne zaman?

Editör: TE Bilisim