Bursa Ticaret ve Sanayi Odasının (BTSO), kasım ayı meclis toplantısına katılan Makedonya Cumhurbaşkanı İvanov, yaptığı konuşmada, iki ülke arasındaki ticari ilişkilerin geliştirilmesi için her yıl önemli adımlar atıldığını belirterek, “İki ülke için hem siyaset hem de güvenlik açısından en zor 2 yıl olan 2015 ile 2017 yılları arasında ticaret hacmimizi 63 milyon dolar artırmayı başardık. Yani 393 milyon dolardan 456 milyon dolara çıkardık” ifadelerini kullandı.

“İKİ ÜLKENİN İLİŞKİLERİNDE CİDDİ İLERLEMELER KAYDEDİLDİ”

İvanov, iki ülke arasındaki anlaşmalarla ilgili ciddi ilerlemeler kaydedildiğini vurgulayarak, “2012 yılında yapılan zirvede ikili ilişkilerimizi değerlendirdik ve ilişkilerimizin siyasi anlamda çok çok iyi düzeyde olduğuna şahitlik ettik. Ticari ilişkilerimizin boyutunun 1 milyar dolara çıkmasını planlamıştık” diye konuştu.

TİKA 116 MİLYON DOLAR DEĞERİNDE PROJE GEÇEKLEŞTİ

TİKA’nın Makedonya’daki faaliyetlerine değinen İvanov, TİKA’nın Makedonya’da 650 projeyi hayata geçirdiğini, bu projelerin toplam tutarının 116 milyon dolara ulaştığını söyledi.   

Makedonya Cumhuriyeti’nin, iş adamları için büyük fırsatlar sunan bir ülke olduğunu dile getiren İvanov, “Türkiye Cumhuriyeti’nin son dönemde geçekleştirdiği muazzam ekonomik gelişme ve ekonomik başarılar bizleri ziyadesiyle mutlu etmektedir. Makedonya Cumhuriyeti de iş insanları için çok büyük fırsatlar sunan bir ülkedir. Sizlerin Rumelili ailelerin torunları, çocukları olarak daha büyük bir sorumluluk altında olduğunuza inanıyor ve düşünüyorum. Sizler Rumeli’ye daha doğrusu Makedonya’ya yatırım yapmalısınız. Bununla ilgili ciddi sorumluluğunuz var. Çünkü Makedonya, Osmanlı mirası olan ortak yaşamı ve farklılıklara saygı duymayı hala yaşatan tek Balkan ülkesidir” çağrısını yaptı.

Editör: TE Bilisim