Koronavirüs (coronavirus) pandemisiyle mücadele sürecinde alınan tedbirler devam ediyor.Bu  kapsamda hafta sonları uygulanan sokağa çıkma yasağı bu hafta 1 Mayıs resmi tatilin cuma gününe rastlaması nedeniyle 3 gün olarak uygulanacak. 1-2-3 Mayıs 2020 sokağa çıkma yasağı sürecinde market ve bakkallar hizmet verecek mi diye merak eden vatandaşlar konuyu internetten araştırıyor. Peki, 1 Mayıs marketler açık mı, kapalı mı? 2020 1-2-3 Mayıs sokağa çıkma yasağında bakkallar ve marketler açık mı, çalışıyor mu? Süreçle ilgili merak edilen detayla haberimizin devamında.

1 Mayıs marketler açık mı, kapalı mı? 2020 1-2-3 Mayıs sokağa çıkma yasağında bakkallar ve marketler açık mı, çalışıyor mu?

1 Mayıs ile 3 Mayıs tarihleri arasında toplamda 3 gün uygulanacak sokağa çıkma yasağına ilişkin detaylar merak ediliyor.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan 1-2-3 Mayıs 2020 tarihlerinde 30 büyükşehir ile Zonguldak’ta sokağa çıkma yasağının uygulanacağını açıkladı. Erdoğan, hafta sonları uygulanan kısıtlamalrın bayram sonrasına kadar devam edeceği bilgisini de verdi.

Ülke genelinde uygulanacak yasağa ilişkin karar valiliklere gönderilirken, genelgenin detayları da belli oldu.

İçişleri Bakanlığı’nın tarafından yayınlanan genelgeye göre, Ramazan-ı Şerif ayı münasebetiyle, sokağa çıkma kısıtlamasının uygulanacağı 1 Mayıs öncesinde bugün market, bakkal ve manavların çalışma saatleri 08.00 ilâ 23.00 olarak belirlendi.

Sokağa çıkma yasağının olduğu 1 Mayıs 2020 Cuma günü ise market, bakkal ve manavlar 09.00-14.00 saatlerinde faaliyet gösterecek.

20-65 yaş arası vatandaşların zaruri ihtiyaçlarının karşılanması ile sınırlı olması ve araç kullanmaması şartıyla (engelli vatandaşlar hariç) ikametlerine en yakın market, bakkal ve manavlara giderek alışverişlerini yapabilecekler.

Belirlenen bu saatler arasında market, bakkal ve manavlar evlere/adrese servis şeklinde de satış yapabilecek.

Editör: TE Bilisim