Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kabine Toplantısının ardından basın açıklaması yaptı. Erdoğan corona virüs ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Vatandaşalrın çoğu ise 1 Mayıs’ta sokağa çıkma yasağı gelip gelmeyceğini araştırıyor. Erdoğan konuyla ilgili açıklama yaptı. Peki, 1 Mayıs’ta sokağa çıkma yasağı geldi mi? Hafta sonu marketler açık mı? Ayrıntılar haberimizde..

1 MAYIS’TA 31 İL İÇİN SOKAĞA ÇIKMA KISITLAMASI

31 ilde 1 Mayıs-3 Mayıs arasında 3 gün sokağa çıkma kısıtlaması uygulanacak.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açıklamalarından öne çıkanlar.

“Ramazanın milletimize, İslam dünyasına ve tüm insanlığa hayırlar getirmesini Rabb’imden niyaz ediyorum.

59 ülkeden 25 bin vatandaşımızı daha ülkemize getiriyoruz.

Küresel bir felaket halini alan Kovid-19 hastalığının üstesinden gelerek, inşallah ramazanın sonunda çifte bayram yapmayı niyaz ediyoruz.

40 bine yakın vatandaşımızı ülkemize getirdik.

(Kovid-19) Türkiye’de hamdolsun hiçbir vatandaşımız hastane kapısından geri çevrilmemiş, hiçbir hastanın tedavisi ihmal edilmemiştir.

(Kovid-19) Yeni hasta ve ölüm sayısı günden güne azalıyor.

Ülke ve millet olarak koronavirüs salgınına karşı yürüttüğümüz mücadelenin somut neticelerini almaya başladığımız bir döneme girdik.

(Kovid-19 salgını) Bu zorlu süreçten alnımızın akıyla çıkmayı başardık.

55 ülkeye salgınla mücadele amaçlı malzeme desteği verdik.

Hafta sonları sokağa çıkma sınırlandırmasını bayram sonuna kadar sürdürmeyi düşünüyoruz.

Kriz sonrası yeniden yapılanacak dünyada ülkemizin 2023 hedeflerinin ötesinde bir konuma ulaşabileceğine yürekten inanıyorum.

Son olarak ABD’ye maske, yüz koruyucu, siperlik, N95 maske, tulum ve dezenfektandan oluşan tıbbi yardım malzemelerini yarın gönderiyoruz.

Adliyelerdeki dava, icra, şikayet, itiraz, bildirim süreleriyle ilgili ertelemenin 30 Nisan’da dolan tarihini 15 Haziran’a kadar uzatıyoruz.”

Editör: TE Bilisim