Otlu Börek tarifi, yapımı kolay tarifler listemizde yer alan tariflerden biri. Bugün hem göze hem damağa hitap edecek, birkaç malzemeden kolayca hazırlayabileceğiniz zahmetsiz ve sağlıklı bu lezzete sofralarınızda yer vermek için haberimizin detayını inceleyebilirsiniz. İşte, Bugün ne pişirsem, Akşama ne pişirsem diyenlere 16 Temmuz 2020 Perşembe günü için kolay yemek önerisi; Otlu Börek Tarifi! Malzeme listesi ve Otlu Börek nasıl yapılır sorusunun yanıtı yazımızda…

Bugün akşama ne pişirsem; Otlu Börek Tarifi malzemeleri

Otlu Börek Tarifi için gerekli olan malzemeler;

1 adet yufka

2 yemek kaşığı zeytinyağı

HARCINI HAZIRLAMAK İÇİN:

1 çay bardağı süt

2 adet yumurta

Yarım çay bardağı yoğurt

Bir tutam muskat rendesi

İÇ MALZEME;

1 adet pırasanın yeşil tarafı – doğranmış

Yarım demet Ispanak

Yarım demet pazı,

Yarım demet dereotu

Yarım demet maydonoz

2 diş sarımsak

3 adet arpacık soğan

3 avuç çökelek peyniri

2 çay kaşığı karabiber

2 çay kaşığı kırmızıbiber

2 çay kaşığı tuz

1 çay bardağı

İÇİ İÇİN:

1 yemek kaşığı zeytinyağında, sarımsak ve soğanları pembeleşene kadar kavurun. İnce ince doğradığınız otları ilave ederek kavurmaya devam edin. Ateşi kapatıp tuz, karabiber ve kırmızı biberle baharatlandırın. Cevizi ve peyniri ekleyip karıştırın.

HARCI İÇİN:

Süt, yoğurt ve sütü bir çırpın. Muskat rendesi ekleyip güzelce karıştırın.

Otlu Börek Tarifi, nasıl yapılır?

Otlu Börek tarifini hazırlarken ilk önce yufkayı tezgaha serin. Yufkanın yüzeyine hazırlanan harçtan bir parça fırça ile sürün. İç olarak hazırlanan otlu karışımı, yufkanın her tarafına gelecek şekilde serpin. Yufkayı, her 2 ucundan birbirine doğru büzün. Ortadan keserek yağlanmış tepsiye yerleştirin. Kalan yumurtalı harcı böreğin üzerine dökün. 10 dakika yufkanın harcı çekmesi için bekletin. 200 derece ısıtılmış fırında,yaklaşık 30 dakika her tarafı kızarana kadar pişirin.

Sıcak veya dinlendirdikten sonra ılık olarak servis edin…

Afiyet olsun!..

En güzel ve pratik yemek tariflerini dirilispostasi.com/haberleri/yemek-tarifleri bu bağlantı üzerinden takip edebilirsiniz.

Editör: TE Bilisim