VGM burs başvurusu yapan adaylar için heyecanlı bekleyiş devam ediyor. Geçen ortaöğrenim burs başvuru sonuçları 25 Kasım’da açıklanırken üniversite burs başvuru sonuçları ise 2 Ocak tarihinde açıklanmıştı. Peki, VGM Burs sonuçları ne zaman açıklanacak? İşte 2020 VGM üniversite burs sonuçları açıklanma tarihi…

VGM BURS SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK? İŞTE 2020 VGM ÜNİVERSİTE BURS SONUÇLARI AÇIKLANMA TARİHİ…

Kurum tarafından konuyla alakalı henüz resmi bir açıklama yapılmadı. VGM Burs sonuçları ne zaman açıklanacağını merak eden adaylar araştırmalarını hızlandırdı. VGM yükseköğrenim burs başvuru sonuçları yine resmi siteden ilan edilecek. Geçen yıl ortaöğrenim burs başvuru sonuçları 25 Kasım, yükseköğrenim burs başvuru sonuçlar ise 2 Ocak’ta açıklanmıştı. Bu yıl da sonuçların aynı tarihte açıklanması bekleniyor.

VGM BURS ÜCRETİ NE KADAR?

2020-2021 eğitim yılında; ortaöğrenim öğrencilerine aylık 75,00 TL, yükseköğrenim öğrencilerine aylık 300,00 TL, Türkiye’deki yükseköğretim kurumlarında okuyan yabancı uyruklu öğrencilere ise 600,00 TL burs verilmesi planlanıyor.

BAŞVURUDA BUNLARA DİKKAT EDİN

Vakıflar Genel Müdürlüğü’nün başvuru süreci ile ilgili uyarıları şöyle: Başvuruların en sağlıklı ve kolay şekilde bilgisayardan yapıldığı unutulmamalıdır. Cep telefonu ya da tabletlerden, cihazların işletim sistemlerinin güncel olmamasından kaynaklanan sorunlar nedeniyle başvuru yapılırken sıkıntı yaşanabilmektedir.

Doğru ve kolay başvuru yapmak için başvuru yapmadan Başvuru Kılavuzları mutlaka okunmalıdır. Başvuru kılavuzlarına başvuru giriş ekranlarından ulaşabilirsiniz.

Başvurularınız başvuru formlarında beyan ettiğiniz bilgilerin ilgili kamu kurumlarından yapılan doğruluk kontrolleri ile değerlendirilmektedir. Beyan edilen bilgilerin hatalı, yanlış ya da gerçeğe aykırı olduğu tespit edildiğinde başvurunuz iptal edileceğinden vermiş olduğunuz bilgilerin doğru ve gerçeğe uygun olması gerekmektedir. Başvuru süreleri içerisinde tekrar tekrar başvuru formuna girerek başvuru formunuzda beyan edilen bilgilerin güncellemeniz/değiştirmeniz mümkündür.

Editör: TE Bilisim