Ceyhun Aşirov / Moskova

Rusya Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Dmitriy Peskov, Azerbaycan ile Ermenistan arasında yaşanan savaşla ilgili açıklama yaparak çatışmaların bir an önce durması gerektiğini söyledi.

“KİM HAKLI KİM HAKSIZ ÖNEMİ YOK”

Peskov, Azerbaycan ve Ermenistan arasında Dağlık Karabağ’da devam eden çatışmalarla ilgili gazetecilere açıklamalarda bulundu.

Peskov yaptığı açıklamada “Tüm tarafları, özellikle de çatışan tarafları azami itidale ve askeri yönetemlerle hareket etmekten ve ileride durumun kötüleşmesini kışkırtabilecek adımlardan vazgeçmeye çağırıyoruz. Şu aşamada kimin haklı veya haksız olduğunun önemi yok. Önemli olan çatışmanın durması ve diyalog sürecine geçilmesidir” ifadelerini kullandı.

Peskov gerektiği durumda Putin’in de Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev’i arayacağını sözlerine ekledi.

“TÜRKİYE İLE TEMAS KURDUK”

Peskov, Dağlık Karabağ durumuna ilişkin Türkiye ile temas kurduklarını aktararak, “Dışişleri Bakanlığı üzerinden Ankara ile temaslarımız oldu. Bu konuda Rus tarafı tam temas halinde.” dedi.

Rusya’nın hem Azerbaycan hem de Ermenistan ile iyi ilişkileri olduğunu ifade eden Peskov, Dağlık Karabağ’daki durumla ilgili “dengeli” pozisyon sergilediklerini dile getirdi.

Editör: TE Bilisim