Diriliş Postası Muhabiri Ceyhun Aşirov/Gürcistan

Muhalifetin liderlerinden ve geçtiğimiz Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde ikinci tura kalan Adayı Grigol Vaşadze’nin bölge temsilcilerinden Nugzar Bejanovi, Diriliş Postası’na yaptığı açıklamada, artık halkın zor durumda olduğunu, hükümetin ülkeyi yönetmekte yetersiz kaldığını ve ülkede ekonomik krizin zirveye çıktığını bundan dolayı da erken seçim talep ettiklerini bildirdi.

240 KİŞİ YARALANDI

Geçtiğimiz aylarda Rus milletvekili Sergey Gavrilov’un Kobakhidze’nin Gürcü parlamentosunda konuşma yapmasına muhalefet tepki göstermiş ve ülkede kitlesel gösteriler başlamış Gürcistan Parlamentosu Başkanı Irakli Kobakhidze, 240 kişinin yaralandığı açıklanan protesto gösterileri sonrası istifa etmişti. Hatırlatmak gerekir ki, Gürcistan Güney Kafkasya’nın en demokratik ülkesi olarak değerlendiriliyor, ülkede muhalefet ve muhalif yönlü medyanın gücü azımsanmayacak kadar yüksek.

BÜYÜK GÖSTERİ HAZIRLIĞI

Öte yandan muhalefetin lideri Vaşadze, Gürcü muhalefetin bileşenlerinin ilk kez bir araya geldiğini, yarın 15:30’da büyük bir gösteri düzenleneceğini açıkladı. Eski Cumhurbaşkanı Sakaşvili da bir açıklama yaparak, hükümetin köşeye sıkıştığını belirtti ve 15:00’te yapılacak gösterilere destek olunması gerektiğini, gücün, birlikte hareket etmek olduğunu dile getirdi.

Editör: TE Bilisim