Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Hami Aksoy, ABD Savunma Bakanlığı Sözcüsü Albey Robert Manning’in, “DAEŞ’e odaklandıkları sürece General Mazlum’u ve Suriyeli yerel güvenlik güçlerini desteklemeye devam edeceğiz” açıklamasına tepki gösterdi.

Pentagon Sözcüsü saçmalamaya devam ettiğini ifade eden Aksoy, “PYD/YPG’nin bir terörist örgüt olduğunu hepiniz gayet iyi biliyorsunuz. Geçen bir haber yayımlandı ve ABD’de resmi kurumlar dahil, PYD/YPG’nin PKK’nın bir parçası olduğunu gösteren somut deliller ortaya konuldu. Bundan Pentagon Sözcüsü’nün de haberi olduğunu tahmin ediyorum. Biz gerekli açıklamayı yapmıştık. Daha önce de bu gibi açıklamalar yapıyordu Pentagon Sözcüsü. Yine bir açıklama yapacağız bu konuda.” ifadelerini kullandı.

Kırmızı listede aranıyor

İçişleri Bakanlığı’nın kırmızı listede aradığı “Şahin Cilo” kod adlı terörist, aynı zaman da Mazlum Kobani adını kullanıyor. Ferhat Abdi Şahin, 28 Ekim 2015’ten bu yana İçişleri Bakanlığı’nın “en çok aranan teröristler listesi”nde bulunuyor.

Suriye’deki gelişmeler ele alınacak

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’nun ABD Dışişleri Bakanı Rex Tillerson ile görüşmesinin neticesinde ortaya çıkan ortak mekanizma ve çalışma grupları çerçevesinde Türkiye’nin ABD’den beklentilerinin belli olduğunu vurgulayan Aksoy, “PYD/YPG’nin silahlarını teslim etmesini istiyoruz. 8-9 Mart’ta yapılacak toplantıda bu konular tekrar ele alınacak. Suriye, Suriye’deki gelişmeler, Menbiç tekrar ele alınacak.” diye konuştu.

Editör: TE Bilisim