Mersin’in Mut ilçesinde askerleri taşıyan otobüs devrildi. Kazada 2 otobüs şoförü ve 4 asker şehit oldu, 10 kişi yaralandı.

Alınan bilgiye göre, KKTC’ye sevk edilen askerleri Mersin’e götürmek için yola çıkan Alaşehir Sarıkız Turizm firmasına ait sürücüsü öğrenilemeyen 45 KA 4777 plakalı otobüs, Mut- Karaman yolu Sertavul mevkisinde virajı alamayarak şarampole devrildi.

Kazanın haber verilmesi üzerine olay yerine çok sayıda itfaiye ve ambulans sevk edildi.

Kazada ilk belirlemelere göre 10 kişi yaralandı. Yaralılar ambulanslarla Mut Devlet Hastanesine kaldırılarak tedavi altına alındı.

Yaralılardan durumları ağır olan askerlerin bulunduğu öğrenildi.

VALİLİK’TEN AÇIKLAMA: FREN BOŞALMASI GİBİ GÖRÜNÜYOR

Mersin Valisi Ali İhsan Su, yaralıları tedavi gördükleri Mut Devlet Hastanesinde ziyaret etti.

Su, ziyaretin ardından gazetecilere yaptığı açıklamada, kazanın 07.30 civarında meydana geldiğini belirterek, “Asker taşıyan sivil bir otobüs. Muhtemelen fren boşalması gibi görünüyor ama tahkikat devam ediyor.” dedi.

Mersin’deki yürek yakan kaza ile ilgili Bakan Akar’dan açıklama: Araçta teknik arıza olduGündemHabere Git

BAKAN AKAR VE KOMUTANLAR BÖLGEYE GİDİYOR

Öte yandan olayın ardından Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, beraberinde Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Ümit Dündar ile incelemelerde bulunmak üzere Mersin’e gitti. Akar, 2 otobüs şoförü ile 4 askerin şehit olduğu kazada; 4’ü yoğun bakımda olmak üzere 27 yaralının olduğu açıkladı.

Editör: TE Bilisim