Liselere Geçiş Sistemi Merkezi Sınavına katılan yüz binlerce öğrenci 2020 LGS tercihleri nasıl ve nereden yapılır, süreç ne zaman başlayacak sorularının yanıtını araştırıyor. Sürecin başlayıp tercihlerin tamamlanmasıyla ilerleyen tarihlerde sonuçlar açıklanarak öğrencilerim yeni eğitim öğretim döneminde hangi liselerde eğitim görecekleri netleşmiş olacak. Geçtiğimiz yıl öğrenciler, ‘Yerel Yerleştirme İle Öğrenci Alan Okullar’ ekranından en fazla 5, ‘Merkezî Sınavla Öğrenci Alan Okullar’ ekranından en fazla 5 ve ‘Pansiyonlu Okullar’ tercih ekranından da en fazla 5 tercih olmak kaydıyla toplamda 15 lise tercihi yapmışlardı. Bu yılki LGS tercih kılavuzunun da yayımlanmasıyla adaylar 2020 yılı tercihleriyle alakalı detayları araştırmaya başladı. Peki, LGS tercihleri nasıl ve nereden yapılır? MEB ve E Okul ile LGS tercih yapma ekranı ve merak edilen bilgiler haber detayında.

LGS tercihleri nasıl ve nereden yapılır?

2020 LGS sınavına katılan yüzbinlerce öğrenci için tercih işlemleri, Milli Eğitim Bakanlığı’nın (MEB) http://www.meb.gov.tr veya https://e­okul.meb.gov.tr internet adreslerinde yayımlanan tercih listelerine göre, öğrenci velisi tarafından 20-29 Temmuz 2020 (17.00’ye kadar) tarihleri arasında gerçekleştirilebilecektir.

2020 Ortaöğretime Geçiş Tercih ve Yerleştirme Kılavuzu için tıklayın!

MEB ve E Okul ile LGS tercih yapma ekranı için tıklayın!

Yerleştirme sonuçları ne zaman açıklanır?

2019-2020 eğitim ve öğretim yılında ortaokul veya imam hatip ortaokulu 8’inci sınıfını başarıyla tamamlamış veya geçici eğitim merkezlerinden ya da Açık Öğretim Ortaokulundan mezun durumda olan öğrenciler, sınavla öğrenci alan okulların belirlenen kontenjanlarına puan üstünlüğü ve tercihleri doğrultusunda; yerel yerleştirme ile öğrenci alan okullara ise okulların türü, kontenjanı ve konumuna göre il/ilçe millî eğitim müdürlüklerince oluşturulan ortaöğretim kayıt alanlarındaki okullara öğrencilerin ikamet adresleri, okul başarı puanları ve devamdevamsızlık kriterleri göz önünde bulundurularak yerleştirilecektir.

Yerleştirme yapılacak okullar http://www.meb.gov.tr veya https://eokul.meb.gov.tr internet adresinden yayımlanacaktır. Yerleştirme sonuçları 10 Ağustos 2020 tarihinde ilan edilecektir.

Editör: TE Bilisim