Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, Türkiye’den Libya’ya giden ticaret gemisinin hukuk dışı aranmasına sert tepki gösterdi.

CUMHURBAŞKANI YARDIMCISI OKTAY: ŞİDDETLE KINIYORUM 

Libya’ya yük taşıyan ticaret gemisinin Doğu Akdeniz’de durdurularak uluslararası hukuka aykırı şekilde aranması nedeniyle Twitter hesabından açıklama yapan Cumhurbaşkanı Yardımcısı Oktay, şunları kaydetti:

“AB’nin, meşru Libya hükümeti, NATO ve ülkemizle istişare etmeden başlattığı İrini Harekatı son operasyonuyla taraflı olduğunu bir kez daha tescil etmiştir. Darbeci Hafter’e gelen silah desteğini denetlemeyen, aksine meşru Libya hükümetini cezalandırmayı hedefleyen bu tartışmalı harekat çerçevesinde bir Alman fırkateyni tarafından yük gemimize karşı gerçekleştirilen bu hukuksuz müdahaleyi şiddetle kınıyorum.”

TBMM BAŞKANI ŞENTOP: TÜRKİYE HESABINI İVEDİ BİR ŞEKİLDE SORACAK

TBMM Başkanı Mustafa Şentop,  Türkiye’den Libya’ya giden ticaret gemisinin hukuk dışı aranmasını kınadı.

Şentop, sosyal medya hesabı Twitter’dan yaptığı açıklamada, ticari amaçlı Libya’ya seyreden Türk gemisine Alman fırkateyni tarafından yapılan müdahaleyi şiddetle kınadığını kaydetti.

Bunun modern bir korsanlık, eşkıyalık ve barbarlık olduğunu vurgulayan Şentop, “Türkiye, gerekli girişimleriyle bu uluslararası hukuksuzluğun ve edepsizliğin hesabını ivedi bir şekilde soracaktır.” ifadelerine yer verdi.

Dışişleri Bakanlığı’ndan Türk gemisinde hukuksuz aramaya tepki

Gündem

Habere Git

Türk gemisine hukuk dışı arama: Libya’ya insani yardım taşıyan gemi durduruldu

Gündem

Habere Git

Editör: TE Bilisim