İstanbul’da 3 gündür süren kar yağışı bu sabah etkisini artırdı. Karın çoğalmasıyla İstanbul’da haftanın ilk iş gününde trafik yoğunluğu yaşandı.

Kentin birçok noktasında etkili olan kar ve buzlanma, trafiği olumsuz etkiledi. Yetkililer, kış lastiği olmayan sürücülerin yola çıkmaması konusunda uyarıda bulundu.

İstanbul‘da etkili olan kar yağışı nedeniyle kentin trafik yoğunluğu zaman zaman yüzde 85’e kadar çıktı.

VATANDAŞLAR ZORLUK ÇEKİYOR

Cuma gününden itibaren başlayan kar yağışı yer yer etkisini artırarak devam ediyor. Dün akşam saatlerinde kentin tamamına yakınında yağan kar nedeniyle İstanbul beyaza büründü.

Kısıtlamanın kalkmasıyla sabah saatlerinde özel araçları ve toplu taşıma araçlarını kullanarak işe gitmek isteyen vatandaşlar zor anlar yaşadı.

Haliç Köprüsü ile 15 Temmuz ve Fatih Sultan Mehmet köprülerinde trafik, zaman zaman durma noktasına geldi.

Mahalle aralarında ve caddelerde de kar yağışı nedeniyle bazı araçlar yolda kalırken bazıları da yol kenarına çekerek yoğunluk oluşturdu.

İBB CepTrafik uygulamasında kent trafiği yoğunluğu zaman zaman yüzde 85’e kadar çıkarken, 09.50 itibarıyla yoğunluk yüzde 78 olarak ölçüldü.

İSTANBUL TRAFİĞİNDE KAZALAR

TEM İstoç-Tekstilkent Yönü, orta şerit trafik kazası (hasarlı) nedeni ile 1 şerit trafiğe kapalı.

D100 Ambarlı-Parseller Yönü, sağ şerit araç arızası nedeni ile 1 şerit trafiğe kapalı. Bölgedeki trafik yoğunlaşmakta.

D100 Beylikdüzü-Büyükçekmece Yönü, orta şerit araç arızası nedeni ile 1 şerit trafiğe kapalı. Bölgedeki trafik yoğunlaşmakta.

D100 Saadetdere -Parseller Yönü, sağ şerit araç arızası nedeni ile 1 şerit trafiğe kapalı. Bölgedeki trafik yoğunlaşmakta.

Kemerburgaz Ayrımı- Göktürk yönü, sol şerit araç arızası nedeni ile 1 şerit trafiğe kapalı. Bölgedeki trafik yoğunlaşmakta.

Editör: TE Bilisim