Bankalar arası para transferi gerçekleştirmek isteyen vatandaşlar 28 Ekim bugün yarım gün tatil mi, bankalar çalışıyor mu? Bugün EFT var mı, kaça kadar EFT yapılıyor? gibi soruların yanıtını merak ediyor. 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla resmi tatil. Bir gün öncesi 28 Ekim de yarım gün tatil olup olmadığı merak ediliyor. Peki, EFT işlemi yapmak isteyen vatandaşlar bu işlemi ne zaman gerçekleştirebilecek? Bugün yarım gün tatil mi, bankalar çalışıyor mu? Bugün EFT var mı, kaça kadar EFT yapılıyor? Merak edilen tüm soruların yanıtı haber detayında.

Bugün yarım gün tatil mi, bankalar çalışıyor mu? Bugün EFT var mı, kaça kadar EFT yapılıyor?

EFT işlemi yapmak isteyen vatandaşlar 28 ve 29 Ekim 2020 günleri EFT yapılır mı sorusuna yanıt arıyor. EFT işlemi bankaların açık olduğu saatlerde gerçekleştiriliyor. 28 EKim yarım gün, 29 Ekim ise tam gün tatil olması nedeniyle bu süre içerisinde yapılan EFT’ler, 30 Ekim Cuma mesai saatinin başlamasıyla karşı tarafın hesabına geçiyor. Havale işlemleri ise resmi tatiller ve hafta sonları da dahil olmak üzere 7/24 gerçekleştirilebilmektedir.

Bugün EFT yapmak isteyen vatandaşlar işlemlerini saat 13:00’a kadar gerçekleştirmelidir. Bu saatten sonra yapılan EFT işleminde gönderilen para, yarın da resmi tatil olmasından dolayı ancak 30 Ekim Cuma sabahı mesai saatiyle birlikte karşı tarafın hesabında görülecektir.

EFT nedir?

Elektronik Fon Transferi (EFT), farklı bankalar arasında yapılan para transferleri için kullanılmaktadır. Örneğin X bankasından Z bankasına para göndermek için EFT işlemini kullanmak gerekir. Farklı bankalar arası gönderim yapılacağı için belli bir miktarda işlem ücreti ödeniyor.

Havale nedir?

Havale, X bankasından yine X bankasına yapılan para transferidir. Bazı bankalar havale için ücret alsa da bazı bankalar ücret almayı tercih etmiyor. Havale işlemleri aynı bankadan olduğu için istenilen zaman aralığında gerçekleştirilebilmektedir. Havale işlemlerini IBAN no ya da hesap numarasıyla yapmak mümkündür. Mobil bankacılık aracılığıyla da yapılabilen havale işlemleri maksimum bir dakika sürmektedir.

Editör: TE Bilisim