NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, NATO-Gürcistan Komisyonu 4. Toplantısı için bulunduğu Gürcistan’ın başkenti Tiflis’te Gürcistan Cumhurbaşkanı Giorgi Margvelaşvili ile bir araya geldi.

Basına kapalı gerçekleştirilen görüşmelerden sonra ortak basın toplantısında açıklamalarda bulunan Stoltenberg, NATO-Türkiye ilişkilerine dair soruları cevapladı.

NATO Genel Sekreteri olarak Türkiye’ye 5’inci ziyaretini yapacağını belirten Stoltenberg, “Ben Türkiye’yi neden bu kadar yoğun bir şekilde ziyaret ediyorum? Çünkü Türkiye son derece önemli bir müttefikimiz, Karadeniz’de lider ve bugün gerginlik yaşayan Suriye ile Irak sınırlarına yakın bir ülkedir. Türkiye devletine, halkına ve demokratik kurumlarına bir kez daha NATO’nun somut destek verdiğini ifade etmek istiyorum” diye konuştu.

Gürcistan Cumhurbaşkanı Margvelaşvili de heyetler arası görüşmenin açılışında yaptığı konuşmada, NATO ve Avrupa’yı seçtiği için Rusya’nın Gürcistan’ı cezalandırdığını ileri sürdü.

Ülke olarak bu sorunlardan çıkış yolunu aradıklarını ifade eden Margvelaşvili, “Gürcistan Rusya ile çatışma peşinde değil, biz işgali sona erdirmek yollarını arıyoruz” değerlendirmesinde bulundu.

Rusya’yı Gürcistan topraklarını işgal etmekle suçlayan Cumhurbaşkanı Margvelaşvili, bu sürecin iki tarafa da zarar verdiğini söyledi.

Margvelaşvili, “Rusya, Gürcistan topraklarını işgal ederek bu bölgede dinamik olarak gelişen ve gelişmeye devam eden ülkemize ağır darbe vurdu. Bu işgal ile Rusya kendine de ağır zarar verdi. Bu durumdan işgal edilmiş topraklarda yaşayan insanlar bir fayda görmedi çünkü gelecekleri iyice belirsizleşti” ifadelerini kullandı.

Editör: TE Bilisim