İklim aktivisti 16 yaşındaki Greta Thunberg İspanya’daki İklim Zirvesi’nin sona ermesi sonrası ülkesi İsveç’e doğru yola çıktı. Thunberg’in Alman hızlı tren şirketi Deutche Bahn’a ait bir trende seyahat ederken sosyal medyada paylaştığı bir fotoğraf ise hem Deutsche Bahn hem de Almanya Aile Bakanı Franziska Giffey’in tepkisini çekti.

YERDE DEĞİL ‘BİRİNCİ SINIF’TA SEYAHAT ETMİŞ

Thunberg Twitter hesabında, “Almanya’da aşırı kalabalık trenle yolculuk. Sonunda eve gidiyorum” mesajını paylaştı. Paylaştığı fotoğrafta Thunberg’in koridorda yerde oturduğu ve bavullarıyla birlikte seyahat ettiği görüldü.

ŞİRKETTEN TOKAT GİBİ YANIT

Ancak Thunberg’in yolculuğu ile ilgili gerçekleri Deutsche Bahn sosyal medya hesabından paylaştığı mesajla afişe etti. Deutsche Bahn’ın mesajında “Sevgili Greata iklim değişikliğine karşı mücadelede trenlerimizi tercih ettiğin için teşekkür ederiz. Cumartesi günü ICE 74 No’lu trenimizle seyahat ettiniz. Tren yüzde yüz çevre dostuydu. Keşke birinci mevkide seyahat ettiğinizi ve çalışanlarımızın yolculuk boyunca yakından ilgilendiğini de mesajınızda vurgulasaydınız.” ifadeleri yer aldı.

Almanya Aile Bakanı Franziska Giffey de Thunberg’in söz konusu yanıltıcı paylaşımlarıyla inandırıcılığını kaybedebileceği uyarısında bulundu.

Editör: TE Bilisim