Şanlıurfa’da görevlendirmeler dolayısıyla fiziki olarak yoğun hizmetlerin üretildiği Viranşehir, Halfeti, Bozova ve Suruç belediyeleri, daha önce hiç uygulanmayan sosyal projelerle vatandaşa yıllardır hasret kaldığı “devletin şefkat elini” uzatıyor.

Her belediye kendi sorumluluk alanında bulunan yerlerde, “Hoş geldin bebek” projesi kapsamında, yeni doğum yapan annelere çocuğu için ihtiyaç duyduğu her şeyi hediye ediyor.

Her ilçede sayısı 5 ile 10 arasında değişen eğitim çağındaki çocukların mahalle ve okullarına, keyifli vakit geçirebilecekleri oyun gruplarının yanı sıra modern teknolojilere göre yapılan, içerisinde futboldan masa tenisine kadar birçok sporu aynı anda yapabilecekleri sosyal tesisler kazandırıldı.

Askere gidecek gençlere yönelik “Güle Güle Mehmedim” projesi geliştiren belediyeler, adaylara askerlik dönemi boyunca ihtiyaç duydukları giyim ve diğer malzemeleri de armağan ediyor.

Belediyeler, yeni evlenecek çiftlerden hem nikah masrafı almıyor hem de düğünlerine katılarak çeşitli hediyelerle çiftlerin en mutlu günlerine ortak oluyor.

Şimdiye kadar kapısı belediyelerce çalınmayan 85 yaş üstü asırlık çınarlar ise belediye ekipleri tarafından tek tek evinde ziyaret edilip, çeşitli hediyelerle mutlu edilmeye çalışılıyor ve hayır duaları alınıyor.

Rehabilitasyon merkezlerinde kalan engelli çocuklar da bizzat belediye başkanları tarafından periyodik olarak ziyaret edilip, çeşitli hediyelerle sevindiriliyor.

Yine aralarında “Yetim ve öksüzler bayram ediyor”, “Öğrencimizin kırtasiyesi bizden” gibi çok sayıda projeyle de yıllardır birçok hizmetten mahrum bırakılan halkın ihtiyaçları karşılanmaya çalışılıyor.

SURUÇ’TA YALNIZ YAŞAYANLAR UNUTULMUYOR

Suruç Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Tarık Açıkgöz, yaptığı açıklamada, Suruç halkı ile iç içe olup, dertleriyle dertlendiklerini belirterek, “Evde bakım hizmeti sunuyoruz. Sokakta karşılaştığımız her çocuğumuza oyuncak hediye ediyoruz. Özellikle evinde yalnız yaşayan vatandaşımızı düzenli olarak ziyaret ediyoruz. Camilerimizi ve taziye evlerimizin periyodik temizliğini üstlendik. Açtığımız çorba evinde vatandaşımıza her sabah ikramda bulunuyoruz.” şeklinde konuştu.

Editör: TE Bilisim