Başakşehir – Kopenhag maçı öncesi açıklamalarda bulunan teknik direktör Okan Buruk, “Avrupa’daki başarılar ülkemiz için çok daha değerli.” ifadelerini kullandı. Medipol Başakşehir Teknik Direktörü Okan Buruk, açıklamasının devamında ise “Özellikle bir Türk teknik adam olarak bütün hedefler budur. Türk futbolunu ileriye götürebilmek. Uğraş veriyoruz bunlar için. Bu seneki en önemli şey benim için Avrupa’daki şu an yaşadığımız heyecan.” dedi. Okan Buruk ile birlikte Başakşehir’in taraftarları da heyecanla maçın tarihini bekliyor. Peki, geri sayımın başladığı Başakşehir – Kopenhag maçı hangi tarihte, ne zaman? İşte detaylar…

“AVRUPA’DA OLABİLMEK BENİM İÇİN EN DEĞERLİSİ”

Hedeflerinden bahseden Buruk, “Özellikle bir Türk teknik adam olarak bütün hedefler budur. Türk futbolunu ileriye götürebilmek. Uğraş veriyoruz bunlar için. Bu seneki en önemli şey benim için Avrupa’daki şu an yaşadığımız heyecan. Türk takımı olarak Avrupa’da olmak, puana katkı yapmak kariyerimdeki en değerli şey. Avrupa’daki başarılar ülkemiz için çok daha değerli. Bunun için oyuncularımızla birlikte daha ilerisini görürüz. Kopenhag eşleşmesinde iki takım da bu eşleşmeye sevinmiştir. Buradan çeyrek finale kalmak istiyoruz. Türk futbolunun buna çok ihtiyacı var. Benim kendi kariyerimle ilgili en çok sevindiren en değerli olan Avrupa da olabilmek” şeklinde konuştu.

BAŞAKŞEHİR – KOPENHAG MAÇI NE ZAMAN, SAAT KAÇTA?

Başakşehir ve Kopenhag arasında oynanacak ilk maç 12 Mart 2020 tarihinde İstanbul’da oynanacak. Rövanş karşılaşması ise 19 Mart 2020 tarihinde Danimarka’da oynanacak. Başakşehir Fatih Terim Stadı’ndaki ilk karşılaşma, saat 20.55’te başlayacak.

MEDİPOL BAŞAKŞEHİR KURADAN MEMNUN

Avrupa futbolunun kulüpler düzeyindeki 2 numaralı organizasyonunda Danimarka’nın köklü takımlarından Kopenhag ile eşleşmelerini beIN Sports’a değerlendiren Buruk, “UEFA Avrupa Ligi’nde her takım çok iyi. Daha güçlü takımlar da vardı. İki takım için de mutlu bir eşleşme olduğunu düşünüyorum.” ifadelerini kullandı.

Kopenhag’ın iyi bir takım olduğunu dile getiren deneyimli teknik adam, “Kopenhag, deplasmanda 3-1 kazanıp son 16 turuna kaldı. Çok yakından tanıdığımız bir rakip değil. Ligde son 2 maçlarını kazanamadılar ve ikinci sıradalar. 4-4-2 sisteminde oynuyorlar. Takımda yakından tanıdığımız, eski Trabzonsporlu N’Doye var. Zor olacak. İlk maçta avantaj yakalamak istiyoruz. İlk maçı sahamızda kazanmayı hedefliyoruz. Gol yememek çok önemli. Sporting Lizbon ile yaptığımız ikinci maçtaki futbolu oynadığımız takdirde, çeyrek final yolunun bize açılacağını düşünüyorum.” diye konuştu.

Editör: TE Bilisim