Diriliş Postası Muhabiri Durim Abazi

Kosova’da koronavirüse yakalanan 88 kişiden 20’si 20 yaşlarında, sadece 9’u 70 yaşın üzerindedir. Diğer yandan ülkede koronavirüsün yeni tipi Kovid-19 toplam vaka sayısı 91’e yükseldi. Cinsiyet açısından, virüse yakalanan erkeklerin yüzde 53’ü kadınlar ise yüzde 47’sini oluşturuyor.

Prishtine Belediye Başkanı Shpend Ahmeti, kronaya karşı sıkı tedbirler alnıması gerektiğini ifade ederken, “Kosova’da 91, Priştine’de 13 vaka çıktı. Tüm vakalar ya temaslardan ya da

yurtdışından gelenler.” dedi. Kosova hükümetinin yaptığı toplantısında, Kovid-19’un yayılmasını önlemek ve kontrol altına almak için ek önlemler alma kararlarının gözden geçirildiği ve onaylandığı belirtildi.

BOSNA’DA VAKA SAYISI 300 OLDU

Bosna Hersek Sağlık Bakanı Alen Seraniç Pazar sabahı yaptığı açıklamada, Bosna’nın Sırp Cumhuriyeti sağlık yetkililerinin son 24 saat içinde 38 yeni vakayı doğruladığını söyledi. Hastaların

yirmisi kadın 18’i de erkek. Bosna’da toplam vaka sayısı 300’e yükseldi.

Banja Luka Üniversitesi Klinik Merkezi’nde (UKC) iki kadın sağlık çalışanının koronavirüs testi pozitif çıktı. Bosna’da Sırp Cumhuriyeti, Cumartesi günü, karar verme sürecini daha hızlı ve daha kolay hale getirmeyi amaçlayan koronavirüs pandemi konusunda olağanüstü hal ilan etti.

MAKEDONYA’DA HASTAYI ÖLÜME TERK ETTİLER

Kuzey Makedonya Sağlık Bakanlığı, bu 24 saat içinde 18 yeni koronavirüs vakasının kaydedildiğini duyurdu. Bu şekilde Makedonya’da toplam vaka sayısı 259’a çıkmış durumda. Önceki gün Struga kentinden koronaya yakandığı şüphesiyle hastaneye giden ve yetkililer tarafında kabul edilmeyen bir kadın vefat etti. Bunun üzerine Sağlık Bakanı Venko Filipce dünkü düzenli basın toplantısında, Struga şehrinden koronavirüsten ölen ve hastaneye kabul edilmeyen bir kadın nedeniyle bugün Ohri hastanesinin müdürünün görevden alınacağını vurguladı.

Maliye Bakanı Nina Angellovska, her iş yeri korumak için, herkesin bu dönemi atlatmak ve üstesinden gelmek için araçları olması gerektiğini ifade etti. Angellovska, “Hizmet yükümlülüklerine yönelik bütçe likiditesini ve daha sonra yeniden başlatılması gereken ekonominin likiditesini koruyalım.” çağrısını yaptı.

SIRBİSTAN’DA BİR KİŞİ İYİLEŞTİ

Sırbistan’da virüse ilk yakalanan kişinin iyileştiğini duruyuruldu. Sırp makamları Cumartesi günü zorunlu izolasyon süresini 14’den 28 güne uzatmaya ve hafta sonları sokağa çıkma yasağını 15: 00-5: 00 arasında uzatmaya karar verdi. Ülkede toplam vaka sayısı 659’a çıktı.

ARNAVUTLUK’TA 8 SAĞLIK ÇALIŞANI İYİLEŞTİ

Arnavutluk Sağlık Bakanlığı tarafından son 24 saat içinde yayınlanan verilere göre, 15 yeni vaka eklenmiştir. Böylece ülkede Kovid-19’a yenilenen toplam kişi sayısı 212’e ulaştı. Geride bıraktığımız iki gün boyunca Coroonavirüs’ten etkilenen insan sayısı azalmaya başlamıştı. Bakanlığın açıklamasında, koronavirüsün bulaştığı iki doktorun iyileştiği kaydedildi. Böylece, Arnavutluk’ta virüsden iyileşen toplam sağlık personeli 8 oldu. Arnavutluk’ta Perşembe akşamından dün öğlene kadar beş koronavirüs ölümü kaydedildi ve ölüm sayısı 10’a ulaştı.

Diriliş Postası Muhabiri Durim Abazi

Editör: TE Bilisim