CHP’li İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Sarıyer’deki tarihi Hacıosman Korusu’nda inşa ettiği kaçak yapılarla resmen doğa katliamı yapıyor.

Bölgede tahrip edilen yüzlerce ağacın yerine betonlar dökülerek kaçak yapılar inşa ediliyor.

Duruma ilk tepki gösterenlerden biri ise AK Parti İstanbul İl Başkanı Bayram Şenocak oldu. Twitter hesabından çalışmalara ilişkin görüntüler paylaşan Şenocak, “Yine çevre katliamı, yine EkoFelaket!” değerlendirmesinde bulundu.

CHP’nin İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu ve İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’na sert tepki gösteren Şenocak, “1. derece sit alanı vasfına sahip Hacıosman Korusu’nda CHP’li İBB Başkanı EkoFelaket kaçak binalar dikiyor. İlçe Başkanlarıyla “zabıtacılık” oynayan “kamelya röntgencisi” CHP İl Başkanı sanırım bu sefer “erketecilik” yapıyor!” ifadelerini kullandı.

AĞAÇ, DOĞA “BAHANE” PROTESTOLAR “ŞAHANE”

Öte yandan yaşanan elim hadiseye sessiz kalanlar da tepki çekti. Kaz Dağları’nda ‘ağaç katliamı yapılıyor’ iddiasıyla sokaklara dökülen hatta günlerce evlerine dönmeyenler; Gezi Parkı olaylarında sözde ağaç katliamından dert yananlar ve sokakları savaş alanına çevirenlerin bu doğa katliamı karşısında sesiz kalması tepki topladı.

Akıllarda ise ağaç meselesinin bir bahane olduğu ve asıl dertlerinin protesto ederek iç karışıklık çıkarma olduğu gerçeği ispatlanmış oldu.

Editör: TE Bilisim