Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, bazı basın organlarında yer alan İstanbul Büyükşehir Belediyesinde bir yöneticinin, İSMEK çalışanlarına yönelik muamelesine ilişkin, İSMEK’e inceleme yapmak üzere iş müfettişi görevlendirdiğini bildirdi.

Bakan Selçuk, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, “İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nde bir yöneticinin, İSMEK çalışanlarına yönelik basında yer alan muamelesi asla kabul edilemez. Konuyu, bahsi geçen işyerinde bütün yönleriyle incelemek üzere bir iş müfettişimizi görevlendiriyoruz.” ifadelerini kullandı.

NE OLMUŞTU?

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Sanat ve Meslek Eğitimi Kursları’nda (İSMEK) yıllardır çalışan 20 kadın bölge sorumlusu, 27 Ocak tarihi itibariyle CHP’li yönetim tarafından işten çıkartıldı. İşten kovulan 20 kadın personelin, Yeni Şafak’ın haberine göre, görevde oldukları dönemde İBB Genel Sekreter Yardımcısı Yeşim Meltem Şişli tarafından ahlaksız ifadelere maruz bırakıldı.

CHP, İBB’yi devraldıktan sonra Yeşim Meltem Şişli, Genel Sekreter Yardımcılığı görevine atandı. Temmuz ayında göreve başlayan Şişli’nin ilk işi, İSMEK bölge yöneticileri ile toplantı yapmak oldu. Söz konusu toplantıda yer alan kadın yöneticiler CHP’li Şişli’nin bekar kadınlara yönelik kullandığı çirkin ifadeleri anlattı.

Mağdur kadın, Şişli’nin toplantı esnasında yöneticilere dönerek kaç kişinin evli kaç kişinin bekar olduğunu sorduğunu belirterek, “Bekar olan kadınlar el kaldırdı. Şişli, toplantıda yer alan erkek müdüre dönerek, ‘Bunları akşam itfaiyecilerle buluştursanıza. İtfaiyecilerle bir gece düzenleyin ne bu böyle herkes bekar…’ cümlesini kurdu.” dedi.

Yeşim Meltem Şişli kimdir?

İBB Genel Sekreter Yardımcılığı görevine atanan Yeşim Meltem Şişli, 33 Yıldır aralıksız sürdürdüğü profesyonel yaşamının yaklaşık 27 yılını enerji sektöründe tamamlamıştır. Türkiye Elektrik İletim A.Ş’den emekli olduğu 2007 yılından itibaren Türkiye’nin önde gelen elektrik üretim ve dağıtım şirketlerinde üst yönetici olarak görev yapmıştır.

Editör: TE Bilisim