Haliç Üniversitesi Öğretim Üyesi Erol Mütercimlerin canlı yayında imam hatipliler hakkında ileri geri konuşmasına Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk ve Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş tepki gösterdi.

Erol Mütercimler’in imam hatipleri hedef alan küstah sözlerine RTÜK’ten inceleme

Gündem

Habere Git

Milli Eğitim Bakanı Selçuk, Twitter hesabından, yazar Erol Mütercimler’in bir televizyon programında imam hatiplilere yönelik sözlerine ilişkin paylaşımda bulundu.

BAKAN SELÇUK: BU ANLAYIŞI ŞİDDETLE KINIYORUZ

Bakan Selçuk, “İstisnasız tüm öğrencilerimizin yüksek insani değerlere sahip bireyler olarak yetişmesi, insanlığa faydalı olmaları yolunda yönlendiriyoruz. Bir televizyon kanalında imam hatip lisesi öğrencilerimiz için dile getirilen ifadeler kabul edilemez. Bu anlayışı şiddetle kınıyoruz.” açıklamasını yaptı.

ERBAŞ: İMAM HATİP OKULLARINA HAKARET EDİLMESİ KABUL EDİLEMEZ

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, bir televizyon programında imam hatiplilere yönelik sözleri nedeniyle Erol Mütercimler’i şiddetle kınadığını bildirdi.

Erbaş, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, “Her gencimiz birer gelecek ve umuttur. İlimle irfanla bilgiyle ve hikmetle öğreten ve nice öğrencinin yetişmesine vesile olmuş köklü eğitim yuvalarımızdan imam hatip okullarına ve mensuplarına hakaret edilmesi kabul edilemez. Bu yaklaşımı şiddetle kınıyorum.” ifadesini kullandı.

MÜTERCİMLER’DEN HADDİNİ AŞAN SÖZLER

Haliç Üniversitesi Öğretim Üyesi Dr. Erol Mütercimler, yazar Müfid Yüksel ile girdiği tartışma sırasında sesini yükseltti ve imam hatip mezunlarını hedef aldı. Müfid Yüksel, “Saint Joseph, Saint Michel, Saint Benol kimlerin kurduğu okullar, bizim papazların kurduğu okullar” derken, Mütercimler, “Ama sonuca bakın, o imam hatipten mezun olanlar bakın karşımıza ne olarak çıkıyor, sahtekar, cinsi sapık, ahlaksız” dedi.

Editör: TE Bilisim