İstanbul Emniyet Müdürlüğü Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri, sabah saatlerinde önceden belirlenen adreslere eş zamanlı operasyon gerçekleştirdi.

Özel Harekat ile Narkotik Suçlarla Mücadele şubelerinden ekiplerin de destek verdiği operasyonda, silahlı suç örgütü kurarak çek-senet tahsilatı ve zehir ticareti yaptıkları iddia edilen bazı şüpheliler gözaltına alındı.

8 AYDA 103 OPERASYON

Suç çetelerine art arda düzenledikleri operasyonlarla göz açtırmayan emniyet ekipleri, 2019’un yaklaşık 8 aylık döneminde 103 operasyon gerçekleştirdi. Bu operasyonlarda bin 226 örgüt üyesi ve yöneticisi gözaltına alındı, gözaltına alınanların 436’sı tutuklandı.

Ayrıca yabancı ülkelerde faaliyet gösteren organize suç örgütlerine yönelik olarak polis iş birliği kapsamında ülkemiz sınırları içerisinde 2018 yılı içerisinde gerçekleştirilen operasyonlarda 5’i örgüt lideri olmak üzere Balkan ve Kafkas uyruklu toplam 10 şahıs yakalanarak ülkelerine teslim edildi. 2019 yılı içerisinde de polisiye iş birliği kapsamında 1 yabancı uyruklu mafya liderinin yakalaması gerçekleştirildi, sınır dışı işlemleri devam ediyor.

Editör: TE Bilisim