Akademik kariyer hedefi olan adaylar bugün ALES sınavına girerek yoğun ter döktü. Sınava katılan tüm adaylar ise “Bugünkü ALES sınavı zor muydu kolay mıydı, sorular nasıldı?” gibi sorulara cevap arıyor. 294 bin 101 adayın katılım gösterdiği ALES sınavının sonuçları akamedik takvime göre; 7 Eylül’de ilan edilecek. Peki, Bugünkü ALES sınavı zor muydu kolay mıydı, sorular nasıldı? İşte  detaylar….

ALES SINAV YORUMLARI! BUGÜNKÜ ALES SINAVI ZOR MUYDU KOLAY MIYDI, SORULAR NASILDI?

Paragraf soruları o kadar uzundu ki bu ay okuduğum kitaplar listesine ales’i de ekledim #ales2020 Binlerce kişi akıllarda tek soru: Bu ales neden yetişmiyor? #ales2020 Şu ales sınavının zorluk derecesine bir ayar çekemediler. Ya çok kolay ya çok zor ötesi yok. Ortalama standart oluşturmak bu kadar zor olmasa gerek. #ales2020 Kalbimi kime açacağımı öğreten bir sınavdı. O naaıl bir soruydu yaa #ales2020 #ales2020 Hem Türkçe’yi yetiştirdim, hem de Matematik’ten 25 soru çözdüm. Adam olana çok bile, hadi eyv Başarmak yabancılaştırır. İnsan kaybedince evine döner #ales2020

ALES DEĞERLENDİRMESİ NASIL YAPILIYOR?

Çoktan seçmeli sorulardan oluşan testlerin uygulandığı bu sınavın cevap kâğıtları ÖSYM’de optik okuyucu ile okunacak ve bilgisayar ortamında değerlendirilecektir.

Adayların her testteki sorulara verdikleri doğru ve yanlış cevaplar ayrı ayrı toplanacak, doğru cevap sayısından yanlış cevap sayısının dörtte biri çıkarılarak ham puanlar elde edilecektir.

Her test için sınavı geçerli tüm adayların ham puanlarının ortalaması ve standart sapması ayrı ayrı hesaplanarak adayların ham puanları, ortalaması 50, standart sapması 10 olan standart puanlara dönüştürülecektir.

Böylece her aday için Sayısal ve Sözel Standart Puanlar (SP) hesaplanacaktır. Bu standart puanlar kullanılarak her aday için sayısal ağırlıklı, sözel ağırlıklı ve eşit ağırlıklı olmak üzere 3 ağırlıklı puan (AP) hesaplanacaktır.

Editör: TE Bilisim