Ukkaz isimli Suudi gazete, isminin açıklanmasını istemeyen Suudi bir akademisyenin, geçtiğimiz hafta İstanbul Havalimanı’nda hiç bir sebep gösterilmeden Türkiye’ye girişinin engellendiği ve gözaltına alındığını iddia etti. Gazetenin iddiasına göre, gözaltına alınan akademisyenin 5 saat süresince havalimanında bekletildikten sonra serbest bırakıldı.

Krallık ailesi tarafından finanse edilen Suudi gazetenin iddiasına göre, isminin açıklanmasını istemeyen akademisyen havalimanında gözaltına alındıktan sonra kötü muamele ile karşılaştı. 5 saat gözaltında tutulan Suudi akademisyen, Ankara’daki Suudi Arabistan konsolosluğunun devreye girmesinin ardından kendisine iyi davranıldığı, Türkiye’ye girişinin izin verildiği ve Türkiye’deki 5 günlük seyahat izninin verildiği açıklandı.

İlgili Haber

Suudiler Türkiye’nin turizm gelirine göz dikti!

Devamını Oku

Suudi Veliaht Prens MbS’nin desteklediği Ukkaz gazetesi ve sosyal medya trol hesapları Türkiye’ye seyahat edilmemesi için koordineli bir şekilde boykot başlattıkları biliniyor. Yaymaya çalıştıkları yalan haberlere göre, Türkiye’deki Suudi turistlere yönelik baskı, zorluk çıkartma ve birçok güvenlik tehlikesi olduğunu iddia ediliyor.  Bu mesnetsiz haberler ile Türkiye’nin bölgedeki itibarı hedef alınmaya çalışılıyor. Nitekim geçtiğimiz haftalarda yine Veliaht Prens MbS’nin desteklediği trol hesaplar üzerinden Türkiye’ye seyahat edilmemesi ve alternatif bölgelerin seçilmesi gerektiğine yönelik gündem oluşturmuşlardı. Bu kapsamda alternatif bölge olarak Kıbrıs Adası gösterilmişti.

Editör: TE Bilisim