Yazdan kışa geçerken; cildinizi sezon değişimine hazırlamamız oldukça önemlidir. Yazın güneşin kavurucuğu sıcağı cildimizde lekeler bırakabilir. Bu lekelere en yakın zamanda müdahalede bulunmazsak kalıcı izlerle karşı karşıya kalabiliriz. Bu dönemde cildin nem ihtiyacını karşılamakta son derece mühim! Yazın cildimiz daha nemli olabilir. Ancak sonbaharın kuru, serin havasıyla cildimiz bu nemini kaybedebilir ve kuruyup çatlamaya başlayabilir. Peki, durum böyle olduğunda ne yapmalıyız? İşte bu sorunuzun cevabına şifa olacak üç farklı ürünle tanıştırıyoruz sizi. Hadi, şimdi bu doğal ürünleri yakından tanıyalım!

Gül Uçucu Yağı

Adına şarkılar, kokusuna şiirler yazılmış bir çiçektir gül! Zarif kokusu, estetik duruşuyla aşkın simgesi haline gelen gül; kullanım alanları ile de kendini kanıtlamış bir bitkidir. Gülün yapraklarından elde edilen Gül Uçucu Yağı, cilt bakımlarının en sevilen ürünlerinden biridir. Zor elde edilen ve çok değerli bir yağ olan gül uçucu  yağı , sonbaharda cilt bakımı rutinlerinde mutlaka tercih edilmesi gereken ürünlerden biri olmalıdır. Neden mi?

Gül Uçucu Yağı’nın Faydaları

Gül esansiyel yağı, cildi canlandıran; canlandırırken bakım yapan mucizevi yağlardan biridir. Sonbaharda kuruyan ciltler için onarmaya yardımcıdır. Nemini kaybeden ya da kaybetmiş cildinizin yeniden nemlenmesi için önemlidir. Cildinizi temizlemeye; canlı ve genç bir görünüm sunmaya yardımcıdır. Yaz güneşinin, cildinizde bıraktığı güneş lekelerinin görünümünü hafifletir.

Gül yağı kullananların, tekrar kullanmalara doyamadığı bu uçucu yağ ile siz de cildinizdeki değişimi görebilirsiniz.

Paçuli/ Tefarik Uçucu Yağı

“Mısır firavunlarının mezarından çıkan bitki nedir sizce?” diye sorsak, cevabınız ne olurdu? Eğer, ‘’paçuli değildir’’ diyorsanız, evet yanılıyorsunuz. Paçuli bitkisi yüzyıllardır o kadar kıymet görmüş bir bitki ki; firavunların bile mezarlarından çıkan; ölümden sonraki inançlarında bile yanlarında bulundurmak istedikleri tek şey! Paçuli, nam-ı diğer tefarik yağı, tropikal iklimlerde bolca yetişen; paçuli bitkisinden damıtılma ile elde edilen bir yağdır.

Paçuli/ Tefarik Uçucu Yağı’nın Faydaları

Paçuli yağı, deodorant ve parfümlerde çokça tercih edilen; büyük parfüm markalarının sıkça kullandığı bir esansiyel yağdır. Tatlı, odunsu kokusu ile aromaterapide tercih edilebilir. Ancak uçucu yağların aromaterapide kullanılması başlığına birazdan bakacağız. Biz, şimdi paçuli tefarik yağının diğer sayısız faydasını incelemeye devam edelim!

Paçuli yağı, cildi nemlendirmeye ve yenilemeye yarar. Cilt kırışıklıklarına karşı, yaşlanma karşıtı bakım yapar. Leke oluşumlarını önler. Saç dökülmesine de iyi geldiği bilinen paçuli uçucu yağı ile siz de kendinizi kış soğuklarına hazırlayabilirsiniz.

Uçucu Yağlar Nasıl Kullanılır?

Uçucu Yağlar, güçlü bileşenlere sahip; etkili doğal yağlardır. Bu nedenle paçuli gibi, gül yağı gibi uçucu yağların cilde doğrudan temas etmemesi gerekir. Bir başka sabit yağ ile karıştırıldığında cilde uygulanabilir. Aromaterapide kullanılan uçucu yağlar içinde olan bu iki esansiyel yağı, buhurdanlıklar ile yakarak kullanabilirsiniz. Kokuları ile sizi mest edecek gül ve paçuliyi, sabit bir yağ ile karıştırarak (ayrıştırılmış hindistan cevizi yağı gibi) vücuda, bileklere, şakaklara, ayak tabanlarına, boynun arka kısmına uygulayabilirsiniz. Banyo suyuna bir kaç damla ekleyip içerisinde 20 dakika kadar dinlenebilirsiniz.

 Kuşburnu Çekirdeği Yağı

 Kuşburnunu bilmeyenimiz yoktur herhalde? Suyundan meyve suları elde edip, çayıyla şifa bulduğumuz kuşburnu meyvesinin yağından ne faydalar görebiliriz, gelin beraber inceleyelim! Linoleik asit bakımından oldukça zengin bir yağ olan kuşburnu çekirdeği yağı , doğal özden elde edilen; soğuk sıkım bir yağdır. Yağlı, karma, kuru; kısaca bütün cilt tipleri için uygundur. Sonbahar kuruluğunda cildiniz için olumlu sonuçlar yaratacaktır. Gözenekleri tıkamadan cildin üzerinde koruyucu bir bariyer oluşturur ve doğal C vitamini deposu organik kuşburnu çekirdeği yağı güneşin cilt üzerindeki hasarını onarmaya yardımcı olur.

Kuşburnu Çekirdeği Yağı’nın Faydaları

Antioksidan etkili kuşburnu çekirdeği yağı, cildimiz için zengin bir besin kaynağıdır. Cilt tonunu ve dokusunu eşitlemeye; leke oluşumlarını gidermeye yardımcıdır. Yaşlanma etkileri ve kırışıklık belirtileri ile de savaşan kuşburnu çekirdeği yağı, cildiniz için bir şifa kaynağıdır.

Siz de cildiniz mevsim geçişlerine hazırlanırken; %100 doğal olan bu ürünlerle tanışsın istiyorsanız; Misbahçe’yi keşfetmelisiniz! https://www.misbahce.com.tr ‘yi ziyaret ederek bu ürünlere ve çok daha fazlasına ulaşabilirsiniz.

Editör: TE Bilisim