Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Kabine toplantısı ardından koronavirüsle mücadele kapsamında alınan yeni tedbirleri açıklamasıyla birçok yasak hayatımıza girdi. Bugünün Cuma günü olmasıyla vatandaşlar Cuma namazının yaş kısıtlamasıyla yasak olup olmadığını merak edip sıkça araştırıyor. Peki, Cuma namazı kılmak yasak mı? 65 yaş üstü camide cuma namazı kılabilir mi? İşte tüm detaylar haberimizde yer alıyor…

CUMA NAMAZI KILMAK YASAK MI? 65 YAŞ ÜSTÜ CAMİDE CUMA NAMAZI KILABİLİR Mİ?

Hafta içi gündüz sokağa çıkma yasağı olan risk ve risk yaşıtan gruptaki 20 yaş altı vatandaşlar ile 65 yaş üzeri vatandaşların Cuma namazına gidip gidemeyeceğine ilişkin henüz bir açıklama gelmezken Diyanet İşleri Başkanlığı geneli ilgilendiren bir basın açıklaması yaptı. Bu kapsamda Diyanet özetle “Salgın nedeniyle tedbir amaçlı pandeminin ilk günlerinde olduğu gibi evlerimizde öğle namazı kılabileceğimizi” söyledi. Peki risk ve virüs taşıma ihtimali yüksek olan grup ne yapacak?

İçişleri Bakanlığı’nın koronavirüs genelgesindeki maddelere bakıldığında risk grubunun büyük bölümünün Cuma namazına gidemeyeceği görülüyor. Genelge şöyle söylüyor;

Yeni koronavirüs genelgesine göre; 65 yaş üstü vatandaşlar gün içerisinde 10:00 ile 13:00 saatleri arasında bireysel olarak sokağa çıkabilecek.

65 YAŞ ÜSTÜ CAMİDE CUMA NAMAZI KILABİLİR Mİ?

Genelge de yer alan son dakika ayrıntılarına göre hafta içi bireysel olarak sokağa çıkma serbestisi olan 65 yaş ve üzeri vatandaşların serbest saatleri 10:00 ile 13:00 arası. 20 yaş altı risk taşıma grubundaki gençlerin serbest saatleri ise 13:00 ile 16:00 arasında.

Ancak İçişleri Bakanlığı konuya açıklık getirerek şu açıklamayı yaptı: Belirtilen yaş gruplarında yer alan vatandaşlarımızdan Cuma namazı kılmak isteyenler için İl/İlçe Umumi Hıfzıssıhha Kurullarınca 65 yaş ve üzeri büyüklerimizin sokağa çıkma saati Cuma namazı bitimine kadar uzatılabilecek, 20 yaş altındaki gençlerimizin sokağa çıkış saati ise Cuma namazına gidebilecekleri şekilde öne alınabilecektir.

Editör: TE Bilisim