İç savaşın sürdüğü Suriye’de terör örgütlerince bir süre önce ilçeye bağlı Akterin beldesinde bomba yüklü araçla düzenlenen saldırıda yaralanan 13 yaşındaki Adil Veysel ile Rail köyünde oynadıkları mühimmatın infilak etmesi sonucu ağır yaralanan 11 yaşındaki Beşar Muhammed el-Hacci, Kilis Devlet Hastanesi’nde tedavi altına alındı.

Vücutlarındaki yaraların yanı sıra bilinç kaybı ve solunum yetmezliği gibi sorunları da ortaya çıkan çocuklar, kendileri için seferber olan doktorlar ve sağlık çalışanları sayesinde yeniden hayata bağlandı.

YARALARI SARILDI

Her iki çocuğun da şarapnel parçası isabet etmesi sonucu akciğerinden yaralandığını bundan dolayı da çocuklarda solunum sıkıntısı ve bilinç kaybı geliştiğini anlatan çocuk cerrahisi uzmanı Dr. İsmail Özmen Özmen, “Adil’in sırtında boru şeklinde şarapnel parçası vardı, hemen ameliyatla aldık ve zarar gören akciğerini onardık.

Beşar’ın da yine aynı şekilde akciğerine şarapnel parçası isabet etmişti ve kanaması vardı. Durumu bayağı kötüydü ama yoğun bakımda tedavi altına aldık.” diye konuştu.

Editör: TE Bilisim