Türkiye’nin birçok ilinde hizmet veren Doğa Koleji’nde son dönemde yaşanan maddi aksaklıklar ülkenin gündemine oturdu. Aylardır maaş alamayan öğretmenlerin iş bırakma noktasına kadar gelen aksamaların nasıl çözüleceği merak ediliyordu. Çözüme yönelik yapılan görüşmeler kapsamında İTÜ Vakfı’ndan dün yapılan açıklamada, ‘Doğa Koleji ile ilgili müzakereler olumlu yönde devam ediyor. Bilgilendirme en kısa sürede yapılacaktır’ ifadelerine yer verilmişti. Peki yaşanan son görüşmelerin ardından Doğa Koleji’nin satışı yapıldı mı? Doğa Koleji’nin yeni sahibi kim oldu?..

DOĞA KOLEJİ’NİN YENİ SAHİBİ BELLİ OLDU MU?

Doğa Koleji’nin İTÜ Vakfı’na satıldığı yönünde iddialar da basına yansımıştı. Milli Bakanı Selçuk, basın mensuplarının bu yöndeki sorusuna, dışarıdan birçok bilgi bulunduğunu ama Bakanlık olarak, kanıta dayalı durumlara baktıklarını söylemişti.

Doğa Koleji’ni satın almak için önceki gün okulun lisanslı 49 kurucusu da teklif yapmıştı. Teklifin detaylarına göre Uluer Grup ana merkeze ait 126 şubenin yüzde 60’ını almak istiyordu. Geri kalan şubelerin diğer kuruculara ait olması öngörülüyordu.

Öte yandan Nişantaşı Üniversitesi’nin kurucusu Levent Uysal’ın da okulu almak için ciddi adaylar arasında olduğu ifade ediliyordu.

Son zamanlarda yaptığı satın almalarla adından söz ettiren İstanbul Bilgi Üniversitesi’nin sahibi Can Holding de Doğa için teklif vermiş fakat daha sonra taraflar anlaşamamıştı.

Hürriyet’in haberine göre, Doğa Koleji’nin ile İTÜ Vakfı tarafından satın alınmasına ilişkin imzaların atıldığı öğrenilirken İTÜ’den de yeni bir açıklama geldi.

İTÜ’DEN YENİ AÇIKLAMA 

İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ), İTÜ Vakfı ile Doğa Koleji arasındaki müzakere sürecinin devam ettiğini, süreç sonlandığında bilgilendirmenin resmi kanallardan yapılacağını bildirdi.

İTÜ’nün resmi Twitter hesabından yapılan açıklamada yer alan ifadeler şöyle;

“Bugün kamuoyuna farklı kaynaklardan yansıyan haberler dolayısıyla bir açıklama yapılması gereği doğmuştur. İTÜ Vakfı, Doğa Kolejleriyle ilgili müzakereleri olumlu yönde devam ettirmektedir. Kamuoyu bilgilendirmesi en kısa zamanda İTÜ resmi kanallarından yapılacaktır.”

NE OLMUŞTU?

Doğa Koleji’nde aylardır maaşlarını alamayan öğretmenler ders boykotu yapmış, yönetimden açıklama talep eden veliler ise geçen hafta İstanbul Ataşehir’deki genel müdürlük binasında toplanmıştı. Yönetimden yanıt alamayan veliler girişteki turnikeleri aşarak genel müdürlük binasına girmişti.

Editör: TE Bilisim