Irak’ta Sadr Hareketi lideri Mukteda el-Sadr, Hem İran hem de ABD tarafından yapılan ‘gerginliği azaltıcı’ açıklamaların ardından İran ile krizin sona erdiğini ve milis gruplarına saldırı yapmamaları çağrısında bulunduğunu söyledi.

“ÇATIŞMAMAYA ÇAĞIRIYORUM”

Sosyal medya hesabı üzerinden açıklama yapan Sadr, yaptığı açıklamada, önümüzdeki 15 gün içinde ülkenin egemenliğini ve bağımsızlığını koruyabilecek yeni güçlü bir Irak hükümetinin kurulması adına erken seçim yapılması gerektiğini belirterek, Iraklıların ülkedeki yabancı askeri varlığı da sonlandırması gerektiğini dile getirdi.

Açıklamada, “Kriz sayfası, İran devleti ve özellikle Trump’ın açıklamaları sonrasında kapandı” ifadesini kullanan Sadr ayrıca, Şii milis gücü Haşdi Şabi’ye ABD hedeflerine karşı askeri seçeneği kullanma konusunda  ” Sabırlı olmaya, tüm siyasi çözümler tükenene kadar çatışmamaya çağırıyorum.” diyerek çatışmama çağrısında bulundu.

“ABD ÜSLERİNE SALDIRILMAMASI” İSTİHBARATINA SAHİBİZ!

Öte yandan, Amerika Başkan Yardımcısı Mike Pence, İran’ın bölgedeki milis güçlerinden Amerika üslerini ve vatandaşlarını hedef alınmaması hakkında emir verdiğine yönelik istihbarata sahip olduklarını açıkladı.

Ayrıca Pence “Umuyoruz ki milis güçlere verilen bu emir yerine getirilir” dedi.

Editör: TE Bilisim