Gelinim Mutfakta Püreli Tavuk Kapama Tarifi bugün en çok aranan konular arasında yerini aldı. İftara ne pişirsem düşüncesinde olan izleyiciler, programın hünerli yarışmacılarının bugünkü menüsünde yer alan bu lezzetli tarifi yapmak için hazırlıklarına başladı. İşte, malzeme listesi, yapılışı ve püf noktaları merak edilen Püreli Tavuk Kapama tarifi! Gelinim Mutfakta Püreli Tavuk Kapama nasıl yapılır? 21 Mayıs 2020 yayındaki kolay yemek tarifinin detayları haber içeriğinde!

Püreli Tavuk Kapama tarifi! Gelinim Mutfakta Püreli Tavuk Kapama nasıl yapılır? (21 Mayıs 2020)

Püreli Tavuk Kapama Tarifi için gerekli malzemeler;

6 adet (kemiksiz) tavuk kalça

2 adet orta boy soğan

5 diş sarımsak

10 adet kadar kültür mantarı

Birkaç yaprak fesleğen

1 paket hazır krema (200 ml.)

5-6 yemek kaşığı kadar zeytinyağı

1 çay kaşığı tuz

2 çay kaşığı karabiber

3 çay kaşığı pul biber

1 çay kaşığı köri

Yarım çay kaşığı zerdeçal

Püresi için gerekli malzemeler;

4 adet orta boy patates

3 yemek kaşığı kadar tereyağı

2 adet yumurtanın sarısı

Yarım yemek kaşığı rendelenmiş muskat

1 çay kaşığı tuz

2 çay kaşığı karabiber

Birbirinden lezzetli ve pratik kolay yemek tariflerine Diriliş Postası Yemek Tarifleri sayfasından ulaşabilirsiniz!..

Gelinim Mutfakta Püreli Tavuk Kapama nasıl yapılır?

Püreli Tavuk Kapama tarifini hazırlamak için öncelikle tavuk kalçaları kuşbaşı şeklinde doğrayın. Bir tavaya zeytinyağını, tuz ve baharatarı alın ve yağ ısınınca tavukları da ekleyin. Dışları renk alıncaya kadar pişirin. Tavuklar renk aldıktan sonra yemeklik şekilde doğradığınız soğanları da ilave edip bir süre kavurun. Soğan yumuşadığında ince ince doğradığınız mantarları ve sarımsakları da ilave edin. Hepsi pişip yumuşadıktan sonra kenara alın ve ince doğradığınız fesleğen yaprakları ve kremayı da ilave ederek güzelce karıştırın.

Patates püresi tarifi; Patatesleri haşlayın, soyun ve rendeleyin. Rendeledikten sonra içerisine tuz, karabiber, muskat ve tereyağını ekleyip iyice karıştırın. Patates püreniz biraz soğuduktan sonra yumurta sarılarını içerisine ekleyip homojen oluncaya kadar karıştırıp sıkma torbasına alın.

Birleştirme aşaması; Hazırladığınız tavuklu harcınızı fırın kabınıza alarak üzerine sıkma torbasına aldığınız patates püresini şekil vererek sıkın. 180 derecede önceden ısıttığınız fırında 20-25 dakika kadar pişirin ve sıcak olarak servis edin.

Afiyet Olsun!..

Editör: TE Bilisim