Yurdun dört bir yanında faaliyetlerini sürdüren okullardan 2018 yılında kültür, sanat, bilim ve spor gibi birçok dalda ulusal ve uluslar arası başarı haberleri geldi.

İmam hatip okulları, bu okullarda verilen eğitimin kalitesi ya da bu okuldan mezun olanların hangi mesleği yapacakları tartışmalarıyla değil artık başarılı projeleri ve başarılı öğrencileriyle gündemde. 2018’de de Türkiye genelinde faaliyetlerine devam eden okullardan güzel haberler geldi. İşte imam hatiplerin 2018’deki gurur tablosu:

İHL’Lİ KIZLAR DÜNYA ŞAMPİYONU

İzmit Mehmet Akif Ersoy Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencileri, 4. Uluslararası Arapça Münazara Yarışması için Katar’da şampiyon oldu. 7-11 Nisan tarihlerinde düzenlenen yarışmada derece alan öğrencilerin okul müdürü Fatih Şenocak, “İki yıllık dil eğitimiyle bu dereceyi elde etmek önemli bir başarı. Bunu biz hazırlık sınıfı olan proje okulların başarısı olarak görüyoruz” dedi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da, çoğu Arapça konuşan 53 ülkeyi geride bırakan imam hatip öğrencilerini telefonla arayarak tebrik etti. Şamiyon münzaracılar Din Öğretimi Genel Müdürlüğü tarafından düzenlenen Arapça münazara yarışmasında da üst üste 3. kez şampiyon oldu.

PRAG’I FETHETTİLER

Muğla Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi ve Ortaokulu öğrencileri, 14. Uluslararası URFODU Bilim Temelli Bilgi Yarışması’ndan altın madalya kazanarak geri döndü. Bu yıl 14.’sü düzenlenen yarışmanın finalleri İngilizce kategorisinde Çek Cumhuriyeti’nin başkenti Prag’da gerçekleştirildi.

LGS BİRİNCİSİ AZRA

Adana Çukurova Selahaddin Eyyubi İmam Hatip öğrencisi Azra Kargı, bu yıl ilk kez yapılan Liselere Geçiş Sınavı (LGS) sonuçlarının açıklanmasıyla büyük sevinç yaşadı. Ortaokul öğrencisi Kargı, sınavda tüm soruları doğru cevaplayarak 500 tam puan aldı. 2004 doğumlu olan Kargı, sınavdaki başarısının sürekli ders çalışmaktan ziyade devamlı ve disiplinli çalışmaya bağlı olduğunu belirterek “Bu sonucu bekliyordum” dedi.

İMAM HATİBİN RUS ŞAMPİYONU

Müslüman olup 5 yıl önce Türkiye’ye yerleşen Rus çiftin kızı 14 yaşındaki Andalib Goncharova, LGS’de yüzde 1’lik dilime girerek büyük başarı elde etti. Alanya Nebahat Şifa İmam Hatip Ortaokulu’nda okuyan Goncharova, anadili Rusçanın yanı sıra Arapça ve İngilizceyi de iyi derecede konuşabiliyor.

İRLANDA’DA ÇALIŞTAYA KATILDILAR

Tenzile Erdoğan Kız Anadolu İHL öğrencileri, Birleşmiş Milletler programlarından Demokratik Gelişim Enstitüsü (DPI) tarafından, İrlanda Cumhuriyeti ve Kuzey İrlanda’da düzenlenen “Gençlerin Çatışma Çözümü Süreçlerine Katılımı” konulu çalıştaya katıldı. Okul Müdürü Prof. Dr. Aşkın Asan, 1-5 Ağustos 2018 tarihlerinde düzenlenen program kapsamında öğrencilerin, çatışma sürecinin sebepleri hakkında incelemelerde bulunduğunu kaydetti.

TIBBİYELİ HAFIZLAR

Milli Eğitim Bakanlığı’nın 2017-2018 eğitim öğretim yılında 17 İmam Hatip okulunda hayata geçirdiği “Örgün Eğitimle Birlikte Hafızlık” projesine dahil olup hafızlığını tamamlayan öğrenciler üniversite sınavlarında da büyük başarılara imza attı. O isimlerden Kartal Anadolu İHL öğrencisi Sümeyye Hava, Biruni Üniversitesi Tıp Fakültesi’ni, aynı okuldan Feyza Saniye Ülgür Cerrahpaşa Tıp Fakültesi’ni, Kadıköy Ahmet Sani Gezici Kız Anadolu İHL’den Zeynep Hanne Gökel de Düzce Üniversitesi Tıp Fakültesi’ni kazandı.

TÜM MEZUNLAR ÜNİVERSİTEDE

Fatih Sultan Mehmet Uluslararası Anadolu İHL’den bu yıl mezun 32 öğrenci, YKS sonuçlarına göre çeşitli dereceler elde ederek Türkiye’nin önde gelen üniversitelerine yerleşmeyi başardı.32 öğrencinin 7’si hukuk, 3’ü tıp, 2’si bilgisayar mühendisliği, 2’si siyaset bilimi ve uluslararası ilişkiler, 2’si elektrik-elektronik mühendisliği, 1’i biyomedikal mühendisliği, 1’i endüstri ve 1’i inşaat mühendisliği, 1’i makine mühendisliğine yerleşti.

TEKNOLOJİDE DE ŞAMPİYONLAR

Türkiye’nin ilk havacılık, uzay ve teknoloji festivali olan TEKNOFEST’te İTO Şehit Ragıp Ali Bilgen Anadolu İHL öğrencileri, ‘Otonom Araçlar Temel Kategori’de yarışarak birinciliği elde etti. 50’den fazla yarışmacının yer aldığı yarışmada şampiyon olan öğrenciler plaketlerini ve 30 bin liralık birincilik hediyesini Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın elinden aldı.

RİNGLERİN SULTANI ŞEYMA

Tenzile Erdoğan Kız Anadolu İHL öğrencisi Şeyma Güngör, Konya’da yapılan Tekvando Milli Takım seçmelerinde başarılı oldu. Rakiplerini eleyen Şeyma Güngör, Avrupa şampiyonasına katılmaya hak kazandı. Ailesinin, çevresinin kendisini desteklediğini anlatan Güngör, şaunları söyledi: “Tesettürlülerin herhangi bir alanda bir engeli olduğunu düşünmüyorum. Ben, başörtülü olarak derece yaptığım zaman, çevredeki insanlar da özenip ‘kapalılar da spor yapabiliyormuş, başarılı olabiliyormuş’ diyorlar.”

ÇİN’DE ZİRVEYİ GÖRDÜLER

Çamlıca Kız Anadolu İHL öğrencileri “2. Kemer ve Yol: Gençlik Kampı ve Öğretmen Çalıştayı’’ için gittikleri Çin’in başkenti Pekin’den 3 ayrı kategoride ödülle döndü. 39 ülkeden 49 takımın katıldığı yarışmadan öğrenciler akıllı robot, lazer kesim ve kısa dijital video alanlarında finale kalan öğrenciler ayrıca “En İyi Uygulama”, “En İyi Sunum” ve “En İyi Takım Çalışması” alanlarında ödül aldı.

Editör: TE Bilisim