Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, Twitter hesabından Kanuni sondaj gemisi ve Yavuz sondaj gemisine ilişkin bir paylaşımda bulundu.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Dönmez, Kanuni sondaj gemisinin Mersin Taşucu Limanı’ndan demir aldığını ve Yavuz sondaj gemisini selamlayarak Haydarpaşa Limanı’na yöneldiğini belirtti.

“KANUNİ, KARADENİZ’E DÜMEN KIRACAK”

Bakan Dönmez, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, “Kanuni sondaj gemimiz Mersin Taşucu’ndan demir aldı ve Yavuz’u selamlayarak Haydarpaşa Limanı’na yöneldi. Boğaz geçiş hazırlıklarını burada tamamlayacak olan Kanuni, Karadeniz’e dümen kıracak.” ifadesini kullandı.

DENİZLERDE “KANUNİ” DÖNEMİ BAŞLIYOR

Kanuni sondaj gemisi, Haydarpaşa Limanı’nda yapacağı boğaz geçişi için Mersin’den yola çıktı.

Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı envanterine bu yıl giren Kanuni’nin,  Silifke ilçesinde Taşucu Limanı’ndaki bakım, geliştirme ve güncelleme çalışmaları tamamlandı.

Yaklaşık 227 metre uzunluğa 42 metre genişliğe sahip gemi, İncekum mevkisindeki NATO limanından Taşucu açıklarına doğru hareket etti.

Kanuni, “demir aldıktan” sonra yeni görevine hazırlık, bakım ve ikmal işlemleri için Taşucu Limanı’nda bulunan Yavuz sondaj gemisini de selamladı. İki sondaj gemisinin yan yana gelmesi, güzel görüntüler oluşturdu.

Gemi, Karadeniz’deki sondaj görevi öncesi boğaz geçişi yapacak.

Editör: TE Bilisim