Sosyal medya hesabından yayınladığı görüntülü açıklamada DSP – Demokratik Sol Parti Genel Başkanı Önder Aksakal, 12 Mayıs’ta yaptıkları Parti Meclisi toplantısında, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı için 23 Haziran İstanbul Seçimleri’nde aday gösterip göstermeme konusunu derinlemesine ele aldıklarını belirtti.

ADAY DESTEKLEYECEKLERİ İDDİALARINA İLİŞKİN AÇIKLAMA

Aksakal, “Parti meclisimizin tümünün kararıyla yeni bir aday gösterilmemesi benimsendi. Bu tartışmalar içerisinde mevcut adaylardan birisinin de desteklenmesine yönelik bir açıklama yapma hususunda birkaç arkadaşımızın düşünceleri ortaya kondu. Parti meclisimizin büyük çoğunluğuyla böyle bir açıklama yapılamayacağı hususu kararlaştırıldı.” ifadelerini kullandı.

DSP, İMAMOĞLU’NUN LEHİNE ÇEKİLDİ

DSP Genel Başkanı Aksakal, 31 Mart seçimlerinin partileri için sonuçlandığını belirterek, seçmen iradesinin Ekrem İmamoğlu’dan yana tecelli ettiğini iddia etti. Aksakal, “DSP olarak böyle bir kanunsuzluğa sessiz kalmamız düşünülemezdi. Dolayısıyla İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayımız Muammer Aydın adaylıktan çekilmiştir” ifadelerini kullandı.

‘SEÇİMLER 31 MART’TA BİTTİ’

DSP’nin, Bülent Ecevit’in kimliğinde geçmişi ve gelenekleri olan bir siyasi parti olduğunu ifade eden Aksakal, şunları kaydetti:

“DSP, üç kez devlet yönetmiş bir partidir. Başka manalar çıkarmak olayın özüne ve doğasına uygun değildir. Siyasette bir kesimi yok etmeye, yok saymaya çalışmak demokratik bir yaklaşım değildir. Herkesin DSP kararlarına saygı göstermesi gerektiğini belirtmek isterim. 31 Mart seçimlerinden sonraki süreçte DSP, seçimlerin 31 Mart’ta bittiğini, kendi adına bittiğini açıklamıştır.”

31 Mart Mahalli İdareler seçimlerinde DSP’nin İstanbul adayı Muammer Aydın olmuştu. Aydın 30 bin 817 oy almıştı.

DSP adayı İstanbul seçimi için kararını açıkladıSiyaset

23 Haziran’daki seçimde İstanbul’da kimler yarışacak?Gündem

Önder Aksakal, CHP’lilerin “AK Parti’nin imdat butonu” sözlerini yorumladıSiyaset

Editör: TE Bilisim