Diriliş Postası Ankara Temsilcisi Seda Şimşek/Ankara

Türkiye Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye’nin, İdlib konusunda kendi harekât planlarını uygulamak üzere her türlü hazırlığını yaptığını belirterek,”Her operasyonda olduğu gibi bu konuda da ‘Bir gece ansızın gelebiliriz’ diyoruz. İdlib Harekâtı, bir an meselesidir. Ülkemizin bu konudaki kararlılığını hâlâ anlamamış olan rejime ve onu cesaretlendirenlere İdlib’i bırakmayacağız” dedi. Erdoğan, başbakanlığı boyunca Yüksek Askeri Şûralarda önüne tek bir FETÖ’cünün dosyası gelmediğini, gelen dosyaların hep mütedeyyin insanlarla ilgili olduğunu anlatarak, “Çünkü takiyeyi bir hayat biçimi haline getiren FETÖ’nün hiçbir mensubu dinle, diyanetle ilgili bir görüntü vermiyordu” diye konuştu.

“BİR GECE ANSIZIN GELEBİLİRİZ”

Erdoğan, dün partisinin TBMM Grup Toplantısı’na katıldı. Burada bir konuşma yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan, şunları söyledi: “İdlib’de yaşananlar sadece sınır güvenliğimiz değil, aynı zamanda 83 milyon vatandaşımızın her birinin evinde huzurla uyuyabilmesi bakımından kritik öneme sahip Suriye’de destansı bir mücadele yürütüyoruz. Harekat bölgelerimize yönelik tacizlere en sert şekilde cevap veriyoruz. Şayet bu bölgelerde muhatap ülkeler, Türkiye’nin güvenlik kaygılarını karşılayamazsa, kendi başımızın çaresine bakmak zorunda kalacağımızı, her fırsatta açıkça kendilerine söyledik, söylüyoruz. İdlib’de rejimin saldırganlığını sona erdirip, Soçi Muhtırası sınırlarına çekilmesi için son günlere giriyoruz. Artık son ikazlarımızı yapıyoruz. Her ne kadar görüşmeler devam edecek olsa da masada bizim istediğimiz yerin çok uzağında olunduğu bir gerçektir. Türkiye, İdlib konusunda kendi harekat planlarını uygulamak üzere her türlü hazırlığını yapmıştır. Her operasyonda olduğu gibi bu konuda da ‘Bir gece ansızın gelebiliriz’ diyoruz. İdlib Harekatı, bir an meselesidir. Ülkemizin bu konudaki kararlılığını hala anlamamış olan rejime ve onu cesaretlendirenlere İdlib’i bırakmayacağız. Bu bölgedeki gelişmelerin, ülkemizin üzerine getireceği yükü göz göre göre omuzlamaya asla niyetimiz yoktur. Ne pahasına olursa olsun İdlib’i hem Türkiye hem de bölge halkı açısından güvenli bir yer haline dönüştürmekte kararlıyız.”

GEZİ OLAYLARI ALÇAK BİR SALDIRIDIR”

“Gezi olayları aslında tıpkı askeri darbeler, tıpkı muhtıralar, tıpkı terör örgütlerinin saldırıları, tıpkı FETÖ’nün 17-25 Aralık ve 15 Temmuz darbe girişimleri gibi devleti ve milleti hedef alan alçak bir saldırıdır. Bay Kemal, zannediyorum dünkü konuşmasıydı, ‘aydınlık gençler’ diye vasıflandırıyor. Bunlar başta şahsı olmak üzere aldatılmış gençler. Bu aldatılmış gençlere orada ‘çevreci’ sıfatı verilmek suretiyle, bu ülkede milyonlarca ağaç ve fidan diken bir iktidara ‘ağaç sökme’ yaftası yapıştıranlara ben sadece lanet okurum.’ 12 tane ağaç bir yerden kaldırılıp bir başka yere taşınacak ve PKK terör örgütünün oyuncağı durumunda olan bir kişi, orada gelip yapacağı bir artistik şovla, maalesef gençlerin de oraya toplanması suretiyle bir süreç başlatılacak. Çağrıyı Bay Kemal yapıyor, orada avanesini topluyorlar.”

“MASUM AYAKLANMA HADİSESİ DEĞİLDİR”

“Kimin ne olduğunu bilmeniz açısından bu çok önemli, bunlar, masum bir ayaklanma hadisesi değildir. Bir manevrayla dün Gezi Davası’nda beraat ettirmeye kalktılar. Gezi olayları boyunca 46 kamu binası, 231 polis aracı ve 44 ambulansın kullanılamaz hale gelmiştir, 326 işyeri, 201 aracın tahrip edilmiş, 80 belediye otobüsü ve 85 otobüs durağı yakılmış, 697 güvenlik görevlisi yaralanmış ve 1 polis şehit olmuştur. Gezi olaylarının Türkiye’ye doğrudan maliyetinin 1,4 milyar dolar, dolaylı maliyetinin ise yüzlerce milyar doları bulmuştur.”

“FETÖ’YE ‘TERÖR ÖRGÜTÜ’ DİYE SAVAŞ AÇAN AK PARTİ’DİR”

“Bu ülkede FETÖ meselesinin çok uzun ve derin sosyal, siyasi, kültürel kökleri olduğunu bilmeyen kimse yoktur. AK Parti’den önce olduğu gibi AK Parti döneminde de Türkiye bu süreci yaşamıştır. Herhalde Sayın Ecevit’in CHP’nin veyaDSP’nin Genel Başkanı olduğunu bilmeyen yoktur ve aradaki muhabbeti bilmeyen de yoktur. Ne zaman ki bu yapının eğitim, hayır, dayanışma sınırlarını aşıp devleti ele geçirmeye çalışan bir örgüt olduğu netleşmiştir, işte o zaman karşısında bizi, milletimizi ve hukuku bulmuştur. Türkiye’de FETÖ’nün serpilmesinde, büyümesinde güçlenmesinde herkesin payı olabilir ama bu ülkede FETÖ’yü terör örgütü olarak ilan edip ona savaş açan şahsım ve AK Parti’dir. FETÖ ile gerçek anlamda amansız bir savaşa tutuşan tektir; 2010 itibarıyla o da biziz. İşte buyur, FETÖ’cü danışmanlar Bay Kemal’in yanında. Akıl hocaları onlar. Sadece onlar değil, İP’in de danışmanlarında yine onlar var. Tam bir istila hareketi. Sayın Kılıçdaroğlu, biz tankların karşısındaydık. Milletimle beraber biz havalimanındaydık ama sen Bakırköy’de, Başkan’ın evinde kahve yudumluyordun.”

“GEREKEN CEVABI MİLLET VERDİ”

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, darbe iddialarına ilişkin haberlerin hatırlatılması üzerine, “Böyle bir şeye siz inanıyor musunuz? Bunlar tamamen bir kumpanya. Maalesef dolduruşa gelip, hakikaten saygın gazetecilerimizin oyuna gelmelerini anlamakta zorlanıyorum” dedi.

Bütün kampanyaların ülkeye ve millete ihanet olduğunu belirten Erdoğan, şunları söyledi:

“Kimsenin milletin hafızasını karıştırmaya hakkı yok. Bunlar hain. Böyle bir hava hissediyor musunuz? Herkes huzur içerisinde geziyor, her şey yerinde. 15 Temmuz’u yaşatanlara da gereken cevabı milletim verdi. Bundan sonra da bunun bedelini katbekat fazlasıyla öderler.”

BEŞ BAŞKAN AK PARTİ’YE KATILDI

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Meclis’teki grup toplantısında AK Parti’ye katılan belediye başkanlarına rozet takarak “Hayırlı olması” temennisinde bulundu. Erdoğan, 31 Mart Seçimleri’nde farklı partilerden seçilen; çeşitli sebeplerle AK Parti’ye katılan belediye başkanları ile toplu fotoğraf da verdi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Afyonkarahisar Bolvadin Belediye Başkanı Fatih Kayacan, Bilecik Pazaryeri Belediye Başkanı Zekiye Tekin, Bilecik Osmaneli Belediye Başkanı Münür Şahin, Sakarya Pamukova Belediye Başkanı İbrahim Güven Övün ve Siirt Baykan Veyselkarani beldesi Belediye Başkanı Murat Akgün’ün AK Parti’ye katıldıklarını açıklayarak, millete hizmet yolunda muvaffakiyet diledi.

Diriliş Postası Ankara Temsilcisi Seda Şimşek/Ankara

Editör: TE Bilisim