Meteorolojinin de uyardığı Eskişehir’de kar yağışı oldukça etkili oldu. Özellikle İç Anadolu’da etkili olan kar yağışı zaman zaman ulaşıma engel oldu. Birçok veli “Eskişehir’de yarın okullar tatil mi olacak? 6 Aralık’ta okullar tatil mi?” sorunu araştırıyor.

ESKİŞEHİR’DE YARIN OKULLAR TATİL Mİ OLACAK?

Okulların tatil olup olmadığı ile ilgili valilik açıklama yapmadı. Meteorolojinin yayınladığı tahmine göre dün geceden beri birçok ilde etkili olan kar yağışı çarşamba günü etkisini artıracak. İç Anadolu ve Doğu Anadolu bölgesinde sıcaklığın daha da düşmesiyle birlikte etkili kar yağışı görülecek.

ESKİŞEHİRLİ VATANDAŞLARIN ATTIĞI TWEETLER

KAR YAĞIŞININ ETKİLİ OLACAĞI İLLER

4 Aralık Çarşamba günü kar yağışının etkili olacağı iller listesinde. Bolu, Karabük, Kütahya, Eskişehir, Ankara, Kayseri, Çorum, Kastamonu, Tokat, Sivas, Gümüşhane, Erzincan, Bayburt, Erzurum ve Ağrı illeri bulunuyor. Kar yağışı bazı illerde yağmurla birlikte sulu kar şeklinde görülecek. Kayseri, Bolu, Kütahya, Bayburt, Gümüşhane’de ise yoğun kar yağışı bekleniyor. Meteoroloji kuvvetli kar yağışı için uyarı geçti, Erzincan Refahiye’de taşımalı eğitime ara verildi, Uludağ’da 2 dağcı kayboldu. Türkiye kara kışı hissetmeye başladı. Kuvvetli kar yağışı sebebiyle Bursa Uludağ’da 2 dağcı kayboldu. Kar yağışının etkili olduğu zirvede kayıp dağcıları arama çalışmaları sürerken, Meteoroloji’den yeni uyarılar geldi. Çarşamba günü Kütahya, Uşak, Afyonkarahisar, Kırıkkale, Çorum, Ankara, Bolu, Karabük, Tokat, Amasya, Sivas, Erzincan ve Erzurum başta olmak üzere iç ve doğu anadolu bölgesinde kar yağışı etkili olacak.

Editör: TE Bilisim