Rusya, Kuzey Kafkasya ve Gürcistan’dan tek taraflı bağımsızlığını ilan eden Güney Osetya topraklarında askeri tatbikat başlattı.

Rus İtar Tass ajansının haberine göre, Kuzey Kafkasya ile ayrılıkçı Güney Osetya topraklarında düzenlenen tatbikatı Rusya’nın füze ve topçu saha kuvvetleri icra ediyor.

Rus yetkililer, 5 bin askerin katıldığı tatbikatın 16 Eylül’e kadar süreceğini belirtti. Gürcistan hükümeti konuyla ilgili henüz açıklama yapmadı.

Geçtiğimiz günlerde yapılan açıklamada, Güney Osetya’nın Rusya’ya bağlanmasının oylanacağı referandumun, planladığı şekilde bu yıl değil, 2017’de düzenleneceği açıklanmıştı.

Güney Osetya Devlet Başkanı Leonid Tibilov ve Parlamento Başkanı Anatoliy Bibilov yazılı bir açıklama yaparak referandumun gelecek yıl yapılacağını duyurmuştu.

Açıklamada, “Güney Osetya halkının çıkarlarını ve cumhuriyetimizdeki sosyal-politik durumun istikrarını dikkate alarak, Politik Konsey’in, Rusya’ya bağlanmanın oylanacağı referandumun devlet başkanlığı seçimlerinden sonra, 2017 yılında yapılması yönündeki kararını destekliyoruz” ifadelerine yer verilmişti.

Sputnik’in verdiği bilgilere göre, Gürcistan’dan tek taraflı olarak bağımsızlığını ilan eden Güney Osetya’nın, Rusya’ya bağlanıp bağlanmayacağının oylanacağı referandumun bu yıl düzenlenmesi planlanıyordu.

Kavpolit’in verdiği bilgilere göre, referandum, Güney Osetya devlet başkanlığı seçimlerinin ardından olacak.

Ajanskafkas

Editör: TE Bilisim