Süper Lig ekiplerinden Gençlerbirliği, teknik direktörlük görevine Mert Nobre’nin getirildiğini açıkladı.

“HİKAYE YENİDEN BAŞLIYOR”

Kulüpten yapılan açıklamada, “Sezon öncesi teknik direktörlük görevi için çalışmalarını sürdüren takımımız, Mert Nobre ile anlaşmaya vardı. Genç teknik adam ile takımımız 1+1 yıllık sözleşmeye imza attı. Anlaşmanın her iki tarafa da hayırlı olmasını temenni ediyor, teknik direktörümüz Mert Nobre’ye görevinde başarılar diliyoruz.” denildi.

Başkent temsilcisinin Twitter hesabından yapılan video paylaşımında ise, “Hikaye yeniden başlıyor. Yeni teknik direktörümüz Mert Nobre. Hoş geldin.” ifadeleri kullanıldı.

MERT NOBRE KİMDİR?

Profesyonel futbola Paraná Clube takımında başlayan Nobre, 1999’da Brezilya 1. Ligi’nde forma giymeye başladı. 9 Ekim 1999’da 19 yaşındayken ilk maçına Corinthians karşısında çıktı.

2003’te Brezilya sezonunun bitmesinden sonra Türkiye’de devam eden 2003-04 sezonu devre arasında Fenerbahçe’ye kiralandı. 3 sezon forma giydiği Fenerbahçe’de 100 resmi maçta 534 gol attı.

FENERBAHÇE’DEN BEŞİKTAŞ’A…

Fenerbahçe’nin 100. yıl kadrosunda düşünülmeyen Nobre, 2006-07 sezonunda İstanbul’un bir diğer büyük takımı Beşiktaş’a transfer oldu.

30 Temmuz 2006’da Galatasaray ile oynanan Süper Kupa finaliyle ilk resmi maçına çıktı. Beşiktaş, Nobre’nin golüyle kupayı tarihinde ilk kez müzesine götürdü. Nobre Beşiktaş formasıyla 5 sezonda 176 maça çıkarken 49 gol kaydetti.

VATANDAŞ OLDU AMA MİLLİ OLAMADI

Nobre Beşiktaş’tan sonra sırasıyla Mersin İdmanyurdu, Kayserispor FC Wil 1900 (İsviçre), BŞB Erzurumspor ve Gençlerbirliği formaları giydi

Millî takım kariyeri

Türk millî takımında da oynamak istediğini dile getiren Nobre’nin Türk vatandaşlığı da 2006 yılında onaylandı. Ancak henüz Türkiye millî futbol takımında forma şansı bulamadı.

Editör: TE Bilisim