Yolbaşı Mehmet Akif Ersoy Ortaokulu öğrenci ve idarecileri 2018’de Mardin Dargeçit kırsalında şehit düşen iki askerin anısını yaşatmak için harekete geçti. Okul yönetimi, Şehit Kütüphaneleri Platformu ve şehitlerin silah arkadaşlarıyla irtibata geçti. Projeye okul öğretmenleri de destek verdi. Çalışma kısa sürede sonuçlandı. Jandarma Uzman Çavuş Muhammed Çoban ve Jandarma Uzman onbaşı Hikmet Zengin anısına faaliyete geçti. Kütüphaneye şehitlerin ismi verildi.

7 BİNİ AŞKIN KİTAP TOPLANDI

Konuyla ilgili açıklama yapan Yolbaşı Mehmet Akif Ersoy Ortaokulu Müdürü Veysi Yeşilyurt,  “Köydeki çocukların sosyal ve yaşam alanları kısıtlı. Kitap okumak isteyen öğrenciler kitaplara ulaşmakta sıkıntı çekiyor. Bizde uzun zamandır bir kütüphane kurmayı istiyorduk. Şehit Kütüphaneleri Platformu ile iki şehidimizin silah arkadaşlarıyla irtibata geçtik. Hem onların desteği hem de okulda görevli öğretmenlerimiz sayesinde hızlıca hedefimize ulaştık. Yedi bini aşkın kitabı kısa sürede toplayarak, öğrencilerimizin hizmetine sunduk. Emeği geçenlere öğrenci ve aileleri adına çok teşekkür ediyorum” dedi.

ŞEHİTLERİN SİLAH ARKADAŞLARI BÜYÜK EMEK VERDİ

Kütüphaneye Şehid Jandarma Uzman Çavuş Muhammed Çoban ve Jandarma Uzman onbaşı Hikmet Zengin’in silah arkadaşları kütüphanenin yapımında büyük emekleri geçtiğini söyleyen Yeşilyurt, “Şehitlerimizin silah arkadaşları müthiş bir özveride bulundu. Bugün kütüphane açıldıysa onların emeği çok fazla. Kitaplıklardan masalara, duvar boyasından tavana bu kütüphanenin her metre karesinde onların emeği var hepsinin ellerine sağlık” ifadesini kullandı.

ÖĞRENCİLERİN BAŞARI SEVİYELERİ YÜKSELTİLECEK

Okul Müdürü Yeşilyurt, “Okulda kurulan kütüphane ile bir taraftan öğrencilerin kitap okuma alışkanlığı arttırılırken diğer taraftan sınavlara hazırlanan öğrencilere sakin ve huzurlu bir ortam sağlayacak. Böylece öğrencilerin başarı seviyeleri yükseltilirken kahraman şehit askerlerimizin anısını yaşatacağız” diye konuştu.

Editör: TE Bilisim