AFAD Siirt’te 5.0 büyüklüğünde deprem meydana geldiğini açıkladı.

Kurtalan ilçesinde gerçekleşen deprem saat 08.45’te oldu.

Depremin 20 kilometre derinlikte olduğu belirlendi.

Gelişmelerin takip edildiği bölgede herhangi olumsuz bir durum kaydedilmedi.

Vali Hacıbektaşoğlu’ndan açıklama

Siirt Valisi Osman Hacıbektaşoğlu, depremin ardından ilçe, ilçe merkezleri ile kırsaldaki yerleşim birimlerinde durum tespiti için çalışma başlattıklarını söyledi.

Karakolların bulunduğu bölgelerle iletişime geçtiklerini dile getiren Hacıbektaşoğlu, “Siirt ve Kurtalan ilçe merkezinde hasar yok. Ekiplerin kırsalda araştırmaları sürüyor. ” ifadelerini kullandı.

Karabağ köyünde duvar çöktü

Öte yandan Kurtalan’a bağlı Karabağ köyünde bazı evler hasara uğradı, İstanbul’da kalan bir aileye ait evin duvarının bir kısmı çöktü.

Çevre illerden de hissedilen depremde, ilçedeki Merkez Cami’nin minaresi de zarar gördü.

Depremin ardından köye AFAD, UMKE ve sağlık ekipleri sevk edildi.

Karabağ köyü muhtarı Yenal Başal, depremin ardından ekiplerin, anında köylerine geldiğini, bazı evlerde hafif hasar oluştuğunu söyledi.

Depremin etkisiyle bir çocuğun sarsıntı geçirdiğini ve sağlık ekiplerinin çocuğa müdahale ettiğini kaydeden Başal, “Köyümüzde bir sıkıntımız yok.” dedi.

Depremden sonra meydana gelebilecek olumsuzluklara anında müdahale edebilmek amacıyla AFAD, Siirt Belediyesi ve Kurtalan Belediyesinin itfaiye ekipleri, Kurtalan Belediyesi bahçesinde hazır bekletiliyor.

Batman’da raflardan eşyalar düştü

Deprem, bölgede Siirt başta olmak üzere Diyarbakır, Batman ve Mardin’den de hissedildi. Batman’da deprem anında hediyelik eşya dükkanında bulunan eşyaların düştüğü görüldü.

AFAD yetkilileri, bölgeden herhangi bir yıkım ile can kaybı ve yaralanma olayının kendilerine intikal etmediğini, bölgeye hemen ekip sevk ettiklerini kaydetti.

Editör: TE Bilisim