29 Ekim tarihinde İstanbul’daki toplu ulaşımlardaki durum ne, İstanbullar merak ediyor.  29 Ekim’de otobüs, metrobüs gibi İstanbul’da toplu ulaşımlar ücretsiz mi olacak sorusunu vatandaşlar arıyor. 29 Ekim otobüs, metrobüs ve Marmaray İstanbul’un en çok kullanılan ulaşım yoludur. Hal böyle olunca vatandaşlarda 29 Ekim tarihinde otobüs, metrobüs, Marmaray ve vapur gibi toplu ulaşımın ücretli mi ücretsiz mi olacağını merak ederken yanıt İETT’den geldi. Peki, 29 Ekim’de ulaşım bedava mı olacak?

CEVAP İETT’DEN GELDİ!

“29 Ekim’de ulaşım ücretsiz mi?” Sorusunu tüm İstanbullu aradı durdu. Yanıt ise İBB’de geldi. İstanbul Büyükşehir Belediyesi Ekim ayı içinde yaptıkları meclis toplantısında konuyla ilgili kararını verdi.

İBB’nin meclis içinde pazartesi günü yaptıkları toplantıda komisyona verilen önergeler oylandı. 29 Ekim bayramı nedeniyle meclis içinde yer alan AK Parti ve CHP grupları tarafından sunulan ortak teklif ve verilen kararla, 29 Ekim tarihinde gün boyu ulaşımın ücretsiz olacağı kabul edildi.

Hal böyle olunca, İstanbulkart’ın geçtiği tüm ulaşımlarda yani; özel halk otobüsleri, metro, hafif metro, tramvay ve füniküler, metrobüs, nostaljik tramvay ve tünel, şehir hatları vapurları, özel deniz toplu ulaşım, teleferik ve kadıköy moda nostaljik tramvay hatlar 29 Ekim tarihinde İstanbul vatandaşlarına ücretsiz olacak. İETT bu durumu kendi resmi sitesinden şöyle duyurdu.

29 EKİM’DE İSTANBUL’DA TOPLU ULAŞIM ÜCRETSİZ

Ekim ayı toplantılarının ikinci birleşimini Saraçhane belediye binasında gerçekleştiren İBB Meclisi, 29 Ekim Bayramı’nda İstanbul’daki toplu ulaşım araçlarının ücretsiz hizmet vermesini onayladı. Karar meclis üyelerinin oy birliğiyle alındı.

Yolcular, İstanbulkart entegrasyonuna dahil tüm toplu taşıma araçlarına kartını okutmak suretiyle ücretsiz binecek. Ücret bedellerinin tamamı İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin bütçesinden karşılanacak.

Uygulama; İETT, Metrobüs, OTOBÜS AŞ (Havalimanı Otobüsleri Hariç), Özel Halk Otobüsleri, Şehir Hatları Vapurları, Özel Deniz Yolu Toplu Ulaşım Motorları ile Metro İstanbul’un yönettiği Tramvay, Metro, Füniküler, Tünel ve Teleferik hatlarında geçerli olacak.

Editör: TE Bilisim